A gyanú szerint gyógyszerrel adagolta túl gyerekét egy nő, hogy megölje. A Fővárosi Főügyészség az anya letartóztatását indítványozza.

Ahogy írtuk, egy 25 éves nő január 5-én reggel, zuglói otthonukban 

több antidepresszáns tablettát adott be 3 éves kisfiának tejben. Meg akarta ölni. 

A bódult és életveszélyes állapotba került gyerekkel találkozott a saját édesanyjával, aki unokája állapotát látva kórházba vitte a kisfiút. Az orvosi ellátás megmentette a gyerek életét. 

A BRFK nyomozói őrizetbe vették a nőt és gyanúsítottként hallgatták ki tizenegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: Police.hu

A Fővárosi Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látja annak a veszélyét, hogy a nő, szabadlábon hagyása esetén, kivonja magát a büntetőeljárás alól, illetve ismét hasonló jellegű bűncselekményt követ el. Az ügyészi indítvány szerint indokolt a kényszerintézkedést – elrendelése esetén – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben végrehajtani. 

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan holnap fog dönteni.