A 100. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes is regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra

KELETI Ágnes; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2021. január 7. Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász (b) Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő társaságában budapesti otthonában 2021. január 7-én. Keleti Ágnes is regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra. A január 9-én századik születésnapját ünneplő tornásznő a kormányszóvivővel közösen jelentkezett be a vakcinainfo.gov.hu oldalra. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász is regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A szombaton századik születésnapját ünneplő tornásznő a kormányszóvivővel közösen jelentkezett be a vakcinainfo.gov.hu oldalra.

Szentkirályi Alexandra azt mondta:

az, hogy már több mint egymillióan regisztráltak a koronavírus elleni oltásra, azt jelzi, hogy az emberek látják, jelenleg az oltásnak nagy jelentősége van.

Az emberek tudják, hogy a járvány megállításához, a normális élethez való visszatéréshez az oltás jelenti a megoldást - hangsúlyozta.

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő társaságában budapesti otthonában 2021. január 7-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kiemelte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az oltások rendelkezésre álljanak. Most 79 ezer ember oltására alkalmas Pfizer-vakcina van már Magyarországon. Ezzel az oltási tervnek megfelelően már oltják is az arra jogosultakat. Elsőként a járvány frontvonalában lévő egészégügyi dolgozók kapták meg az oltást. Csütörtökön pedig megkezdődött a szociális intézményekben élők és dolgozók oltása is.

A magyar kormány felkészült arra, hogy ahogy érkeznek a vakcinák, abban az ütemben oltsák az embereket.


A kormányszóvivő továbbra is mindenkit arra biztat, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon jelezze a szándékát, hogy szeretné kérni az oltást.

A regisztráció nem jár kötelezettséggel, de csak azzal tudják felvenni a kapcsolatot a hatóságok, aki regisztrált. A koronavírus elleni oltás önkéntes és ingyenes

- emlékeztetett.

Szentkirályi Alexandra úgy értékelt, a járványkezelés közös sikernek tekinthető. A magyar emberek fegyelmezettsége, sokszor lemondása és odafigyelése vezethetett el odáig, hogy jelenleg kontroll alatt tudják tartani a vírust.