Magyarországon tömeges munkanélküliséget és gazdasági visszaesést egyedül Gyurcsány és a baloldal csinált - közölte a Fidesz csütörtökön az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt arra reagált, hogy Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője online sajtótájékoztatóján a kormányt nevezte felelősnek a válságért, a munkanélküliségért és a gazdasági visszaesésért. 

A Fidesz közleményében azt írta: Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása alatt egymillió embert tettek munkanélkülivé, és tönkretették az országot. A válságban nem segítették a családokat és a vállalkozásokat, hanem megszorításokkal sújtották őket, a mostani koronavírus-járványban sem támogatták a családokat és a vállalkozásokat segítő adócsökkentéseket és bértámogatásokat - tették hozzá a nagyobbik kormánypárt közleményében.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), felesége, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, Molnár Csaba (b) és Rónai Sándor (j2) a párt mandátumot szerzett képviselői a DK eredményváró rendezvényén a fővárosi Radisson Blue Béke Hotelben az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ha a baloldalon múlt volna, most se munkahelyvédelmi, se beruházási támogatások nem lennének, ugyanis kezdettől csak akadályozzák és támadják a járvány elleni gazdasági védekezést is - közölték, megjegyezve, a baloldali vezetésű településeken a járvány alatt is sorra emelik az adókat.
A Fidesz-KDNP kormányzása óta a magyar gazdaság növekvő pályára állt, és harmadára csökkent a munkanélküliség, ezeket az eredményeket a járvány ellenére is megőrizzük, ezt szolgálják a gazdaságvédelmi intézkedések - áll a Fidesz közleményben.

A Fidesz kitért arra is, hogy

a legfrissebb adatok szerint ismét csaknem 4,5 millióan dolgoznak,

a foglalkoztatás éves összevetésben mindössze 26 ezer fővel csökkent, vagyis a gazdaságvédelmi akcióterv elemei célba értek, európai szinten hazánk Németországgal holtversenyben az elsők közé tartozik.