Röviddel a szerdán történt szegedi kettős gyilkosság előtt szabadult az a férfi, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak - tudatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.

A megalapozott gyanú szerint a 31 éves férfi szerdán este felkereste egy újszegedi erdős részen kialakított fabódéban lakó két ismerősét, majd egy bozótvágó késsel fejbe ütötte, és megölte őket.  A két sértett a helyszínen azonnal meghalt - tudatta Szanka Ferenc.

A férfit ezt követően Szeged belterületén  a kijárási tilalom megsértése miatt a rendőrök igazoltatták, majd mivel látták, hogy ruházata véres, előállították. A több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatására egy hónapra. 

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított röviddel büntetés-végrehajtási intézetből történt szabadulását követően és másik büntető eljárás hatálya alatt követte el az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekményt - tudatta a csoportvezető ügyész.