Két éve a radikális baloldal próbált meg erőszakkal bejutni a Parlamentbe, Fekete-Győr András vezetésével füstgránátokat dobtak a rendőrökre

Vágólapra másolva!
Az amerikai Capitolium rendbontók által történt elfoglalását az egész világ megbotránkozva követte végig, nekünk, magyaroknak viszont a képsorok ismerősnek tűnhettek, hiszen nem is olyan rég itthon is megpróbálkozott hasonlóval a baloldal.
Vágólapra másolva!

Decemberben volt két éve, hogy a magyar radikális baloldal néhány száz főből álló csoportja utcára vonult a Soros-hálózat vezetésével, majd gyújtogatni, rongálni kezdtek, és a Parlamenthez vonultak, ahol megpróbáltak erőszakkal bejutni az épületbe.

A radikális baloldali "tüntetők" folyamatosan keresték a lehetőséget a rendőrséggel való összetűzésre és a hatóságok hergelésére. Fekete-Győr András és Donáth Anna, a két momentumos "politikus" is füstbombát dobott a rendőrök közé, az előbbi ráadásul ezzel el is dicsekedett. Az, hogy végül nem sikerült bejutni az épületbe, csak a hatóságok felkészültségének és helytállásának volt köszönhető, ráadásul erőszakot sem alkalmaztak a tüntetőkkel szemben, bármennyire is próbálták azt a momentumosok kiprovokálni.

Elfelejtették, hogy már nem 2006 van, és nem a jelenlegi kormány szokása kilőni a tüntetők szemét.

Soros egyébként világszerte ezt a taktikát alkalmazza. A radikális baloldali tüntetők addig hergelik a rendőröket, amíg nem csattan el egy pofon, majd azt a teljes liberális világsajtóban tudják mutogatni hosszú heteken át. Ez 2018-ban nem sikerült, kilenc rendőr viszont megsérült az eltakart arcú tüntetők agressziója miatt. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat is emelt Fekete-Győr András ellen.

Nézze meg a videót:

A radikális tüntetők egyébként a rongálás közepette szegény gyerekeknek karácsonyra szánt szánkókat gyújtottak fel, törtek szét, sőt néhányan el is loptak belőlük. Volt, aki azt üvöltötte, hogy gyújtsuk fel a jászolt!

Fekete-Győr András a füstgránáttal. Forrás: ugyeszseg.hu

Az amerikai Capitolium szerda esti ostroma óta folyamatosan derülnek ki részletek a világot megbotránkoztató esettel kapcsolatban. A legfrissebb információk szerint

a BLM és a szélsőbaloldali Antifa mozgalom egyik aktivistája is azok között volt, akik bejutottak az épületbe,

az FBI pedig vizsgálatot indított, hiszen a környéken két csőbombát találtak.

Amennyiben sikerült volna felrobbantani a szerkezeteket, azok súlyos károkat okoztak volna a környéken, és minden bizonnyal emberéleteket is követeltek volna.

Az Origo korábban arról is beszámolt, hogy a szokásosnál sokkal kisebb volt a rendőri készültég a környéken (Washington állam egyébként demokrata). Ez azért is meglepő, mert hasonló tüntetések esetén óriási rendőri készültség van a helyszínen, most viszont alig voltak, akik megvédték volna az Egyesült Államok egyik legfontosabb épületét a rongálóktól. Ráadásul egy olyan időpontban hagyták gyakorlatilag teljesen védtelenül a Capitoliumot, amikor az 535 fős amerikai kongresszus majdnem minden tagja mellett Mike Pence, az ország alelnöke is az épületben tartózkodott.

A Capitolium elfoglalása. Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Donald Trump az események kezdete óta arra kérte az embereket, hogy ne alkalmazzanak erőszakot és maradjanak nyugodtak, feltehetően néhány radikális baloldali rendbontó is elvegyült a tömegben, ezt bizonyítja a Newsmax csatorna riporterének tudósítása is.

Egyre valószínűbb a Newsmax tudósítása alapján, hogy a választási csalások miatt csalódott Trump-hívők egyébként békésnek induló megmozdulása a szélsőbaloldali szervezetek provokációja miatt fajult tettlegességig.

A 2018-as magyarországi és az amerikai események között annyi a különbség, hogy a magyar hatóságoknak sikerült megállítaniuk a baloldali vandálokat, az Egyesült Államokban viszont ez a kísérlet számos ponton elbukott, ezzel komoly fegyvert adva a baloldali média kezébe.

Ráadásul Amerikában a BLM-mozgalmak idején folyamatosan terrorizálta a baloldali média a rendőrséget, megfélemlítette, így még a kevés rendőr is feltűnően gyáván viselkedett a Capitolium környékén.