Újabb, minden eddiginél nagyobb összegű megbízást kapott Czeglédy Csaba ügyvédi irodája a DK-s Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzattól. A jogerősen elítélt DK-s politikus csapatának közel ötvenmilliónyi közpénzt fizethetnek ki az idei évben - vette észre az Origo az önkormányzat honlapján. A baloldali hatalomváltás óta Gyurcsány Ferenc ügyvédje folyamatosan kapja a megbízási szerződéseket a városrész vezetésétől, ez volt a negyedik alkalom. 

A kerület honlapján elérhető információk szerint az erzsébetvárosi önkormányzat 46 245 780 forintért bízta meg a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát az idei évre. A közzétett adatokból ugyanakkor nem derül ki pontosan, hogy a jelentős összegért cserébe milyen szolgáltatást kell nyújtania Czeglédyéknek.

Ez pedig azt jelenti, hogy Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere idén is folytatja korábban kialakított gyakorlatát, miszerint a különféle megbízások során előnyben részesíti a párt holdudvarába tartozó szereplőket.

A 2019-es önkormányzati választás óta ez már a negyedik ilyen alkalom volt: a jogerősen elítélt, börtönben is ült Czeglédy ügyvédi irodája először egy 1 270 000 forintos, majd egy 13 335 000 forintos és egy 33 147 000 forintos megbízást kapott a Niedermüller Péter vezette önkormányzattól. Így 

Gyurcsány Ferenc ügyvédje által vezetett irodának 2019 októbere óta több mint 90 milliónyi közpénzt fizetett ki Erzsébetváros DK-s vezetése. 

Mint ismert, Czeglédyék nemcsak a VII. kerületben, hanem egy másik DK-s vezetésű városrészben, Újbudán is nyerőszériában vannak: tavaly év végi állás szerint a XI. kerületi önkormányzat mintegy 50 millió forinttal "jutalmazta" a DK-s politikus társaságát. 

2021-ben Niedermüller Péter a kerület oldalán elérhető adatok szerint - Czeglédyéken kívül - öt ügyvédi irodának mintegy 40 millió forintot fizetett ki jogi képviselet ellátására, tanácsadásra. 

Pártelnök és ügyvédjeForrás: Facebook

Mint ismert, a Vas Megyei Kamara tavaly decemberben felfüggesztette Czeglédy kamarai tagságát. A DK-s ügyvédnek egyébként politikai ambíciói vannak: korábban bejelentette, megmérettetné magát a szombathelyi előválasztáson. Nehezen érthető, hogy egy budapesti kerület miért találja fontosnak, hogy egy országos politikai tervekkel rendelkező politikus irodáját milliókkal támogassa.