Kovács Zoltán közel 200 követőjét törölte a Twitter

Operatív törzs sajtótájékoztató 2020.03.19. ,  Kovács Zoltán
Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn azt közölte, hogy egyik napról a másikra csaknem 200 követőjétől fosztotta meg a Twitter.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán a Facebookon azt írta, az elmúlt napokban nagyon sok hír, elemzés és kommentár jelent meg a techóriások legújabb hobbijáról, ami semmi másból nem áll, minthogy felfüggesszék vagy letiltsák a nekik nem tetsző - általában konzervatív, jobboldali - hangokat.

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Fotó: Koncz Márton - Origo

Emlékeztetett, hogy tavaly szeptemberben a Twitter minden előzetes értesítés nélkül letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, éppen abban az időpontban, amikor Soros György egyik hű szövetségese, Vera Jourová uniós biztos, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését.

A Twittertől hivatalos bocsánatkérés vagy válaszlevél azóta sem érkezett - tette hozzá.

Az államtitkár szerint hétfőn viszont újabb szintet lépett a Twitter, egyik napról a másikra csaknem 200 követőjétől fosztotta meg, szintén mindenféle előzetes indok vagy magyarázat nélkül. Miközben a techóriások folyamatosan arról papolnak, hogy mennyire fontos nekik a sokszínűség, az elmúlt hetek, hónapok példái azt mutatják, hogy korántsem ilyen megértők a vélemények sokszínűségét illetően - emelte ki Kovács Zoltán.