A kormánypártok szerint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a szentendrei halottasházból közzétett videójával átlépett minden határt, szintet lépett a baloldal halálkampánya.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője hétfőn az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában úgy értékelte: visszataszító, aljas és kegyeletsértő, amit Hadházy Ákos művel, a kormány elleni gyűlölete miatt elveszítette józan gondolkodását.

Rámutatott: azóta pontosan tudni, hiszen vizsgálat is bizonyította, hogy Hadházy Ákos minden állítása hazugság. Nem a kormány a temető fenntartója, és az elhunytak nem a koronavírus következtében haltak meg.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.Forrás: MTI/Mónus Márton

Az ügyet a hatóságok tisztázták, ugyanakkor felmerül pár kérdés - folytatta Nacsa Lőrinc.
Kijelentette, a kormánypártok választ várnak arra: Hadházy Ákos megbízásából készítették-e a videót. A munkatársait vagy más hozzá közel álló személyt bízott meg azzal, hogy leforgassa a szentendrei videót? - firtatta.

Nem elég, hogy a védekezést, az egészségügyi szakembereket, a járványügyi dolgozókat támadja, álhíreket gyárt, még kegyeletsértő is a baloldali képviselő - mondta Nacsa Lőrinc, hozzátéve: várják Hadházy Ákos válaszait.