Az ordította, hogy dögölj meg, majd leszúrta élettársa lányát a fóti férfi

fóti gyilkosság
Vágólapra másolva!
Elmegyógyintézetben tartják fogva azt a 86 éves férfit, aki a múlt héten megölte élettársa lányát Fóton. Az egyik családtag szerint Istvánon már érezhetőek voltak a kezdődő demencia jelei.
Vágólapra másolva!

Letartóztatása után a bíróság a mentális állapota és a tanúk vallomása alapján az Igazságügyi Elmegyógyító és Megfigyelő Intézetbe küldte azt a 86 éves férfit, aki múlt pénteken megölte az élettársa lányát Fóton - írja a Bors. A nyugdíjast tette után szinte rögtön elfogták a rendőrök, a lap szerint már ekkor is zavartan viselkedett:

percekig értetlenül állt a nő holtteste felett,

és végül a rendőrök teperték le a földre, mert nem engedelmeskedett az utasításoknak.

A férfit szinte azonnal elfogták a rendőrök Forrás: WWW.POLICE.HU

Nem szívesen engedték el egyedül otthonról

– A tragédiát nem tudom máshogy elképzelni, csak úgy, hogy a korából adódóan rájött valami – mondta a lapnak Erika élettársa. A férfi szerint a 86 éves Istvánon már amúgy is érezhetőek voltak a kezdődő demencia jelei: mindent keresgélt, sosem találta a tárcáját, és nem is szívesen engedték el egyedül otthonról, mert

előfordult, hogy eltévedt.

A cikkből az is kiderül, hogy a férfi tagja volt egy baráti társaságnak, akik rendszeresen összejártak kártyázni, és itt is előfordult, hogy István meggyanúsított valakit, hogy meglopta.

Sz. István január 8-án ölte meg élettársa lányát fóti házukban. A 86 éves férfi vallomásában azt mondta, hogy élettársa lányával egy ideje már pénzügyi természetű konfliktusa volt, amivel az 51 éves nő ismét előhozakodott. István erre elővett egy kést, és "Dögölj meg!" felkiáltással megszúrta a nőt. Erika kimenekült a lakásból, támadója követte, újra megszúrta, majd egy féltéglával fejbe is verte a nőt, aki ekkora már vélhetően halott volt.