Közétette a legfrissebb adatokat az Országos Meteorológiai Szolgálat arról, hogy a hétfő reggelig mennyi hó hullt, és hol volt a leghidegebb. Két településen a hó vastagsága elérte a 10 centit is, míg a hőmérséklet hétfő hajnalban -6-7 Celsius-fok volt több helyen is.

Több helyen is esett a hó Magyarországon vasárnapról hétfőre virradóan.

Az OMSZ hivatalos közösségi oldala azt írja, hogy  a Dunántúl déli harmadát borítja ma reggel számottevőbb hóréteg, de azért van valamennyi középhegységeink csúcsain is. 

A legnagyobb a hó Somogyhatvanon (11 centiméter) és Kutason (10 centiméter).

A hó mellett megérkezett a fagy is, Zabar ma reggelre már kétszámjegyű mínuszt mutatott, itt -10,5 Celsius-fok volt. 

Az oldal azt írja, hogy a következő napokban folytatódik a lehűlés, így egyre több helyen csökkenthet a hőmérséklet -10 Celsius-fok alá, sőt a hétvégén akár -20 Celsius-fok is lehet több helyen.

Korábban azt írtuk, hogy ma az ország délkeleti felén erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és havazás, hószállingózás is kialakul - napközben inkább csak a déli, délkeleti határszélen, később északabbra is. Máshol sok napsütés valószínű. Reggel országos fagy lesz, délután +2, +3 fok körül alakul a hőmérséklet. 

Kedden a nap első felében a délkeleti tájakon még hullhat a hó, majd átmenetileg csökken északnyugat felől a felhőzet. Estétől aztán újabb felhősödés kezdődik, és északnyugaton havas eső, havazás valószínű. Reggel -5, délután +2°C körüli értékek valószínűek.