Letartóztatták a kispesti zsarolókat, akik a saját albérletükben tartottak fogva két férfit

Vágólapra másolva!
Két férfi befogadott a kispesti otthonukba egy párt. Később azonban a pár megtudták, hogy a két férfi egyike több millió forintot örökölt. Hogy megszerezzék a pénzt, több napig fogva tartották az örököst és a lakótársát a saját otthonukban, közben pedig kalapáccsal és fegyverrel fenyegették őket.
Vágólapra másolva!

A 26 éves K. Sándort és a 38 éves barátnőjét, H. Máriát két férfiismerősük fogadta be a XIX. kerületi otthonukba. A páros kihallgatta a férfiak egyik beszélgetését, amiből kiderült, hogy az egyikük 8 millió forintot örökölt.

Eldöntötték, hogy megszerzik a pénzt, ezért december 17-26. között a saját lakásukban tartották fogva a két férfit. Plusz zárat szereltek az ajtóra, a telefonjaikat pedig elvették.

Forrás: Ügyészség.hu

K. Sándor megverte az örököst, valamint gumilövedékes fegyverrel, baltával és kalapáccsal fenyegette a férfiakat.

Az örökös végül a fenyegetés hatására 5,7 millió forintot utaltatott át a férfi rokonának számlájára.

A rendőrök január 7-én elfogták a párost, majd kihallgatták őket élet és testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás és két rendbeli személyi szabadság megsértése miatt.

Az ügyészség javasolta a letartóztatásukat, mivel esetükben fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is. A bíróság ezzel egyetértve egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat. A végzés nem végleges, mert a páros és a védőik fellebbeztek.