Mivel Fekete-Győr András Momentum-elnök ügye már bírósági szakaszban van, ezért a rendőrség nem adhat tájékoztatást arról, hogy annak idején miért nem állította elő a rendőröket füstbombával dobáló politikust  - ezt válaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Origónak. Figyelemre méltó, hogy míg a washingtoni Capitoliumnál kirobbant zavargás miatt tömegeket tartóztattak le, addig a hazai radikális baloldal két évvel ezelőtti tombolásának vezetői, köztük a füstbombát rendőrök felé dobó Fekete-Győr András megúszta az előállítást. 

A napokban bejárták a világsajtót az amerikai törvényhozás ostromáról készült képek, tudósítások. Mint ismert, a Joe Biden beiktatása ellen tiltakozó Trump-párti tüntetők békés demonstrációját követően a tömegből kivált egy kisebb csoportosulás, akik agresszív módon betörtek a Capitolium épületébe. A baloldali vezetésű főváros, Washington D.C. rendőrsége tehetetlenül nézte a történteket, végül a szövetségi irányítás alá tartozó, a hadügyminisztérium felügyelte Nemzeti Gárda állította helyre a rendet.

Mesterségesen hergelték a tömeget

A sorozatban harmadik országgyűlési választási vereségét elszenvedő hazai baloldal 2018-ra olyan lelki állapotba került, hogy a legradikálisabb eszközöktől sem riadt vissza a hatalom megszerzése érdekében. Az köztudott, hogy jó ideje a tengerentúlról, egész pontosan Soros György amerikai milliárdos nemzetközi hálózatától importálják módszereiket, így a hálózatosodást, az agresszív kommunikációs hadviselést és az agresszív tüntetések szervezését. 

Fekete-Győr füstgránáttal a tömegben

Már a parlamenti választás után meghirdetett demonstrációjukkal (a DK-tól a Jobbikon át a Momentumig valamennyi párt képviseltette magát) elkezdték az akciókat, az igazi "erőpróbát" csak pár hónappal később, 2018 decemberében tartották meg. A Munka Törvénykönyvének módosítása után tüntetést hirdettek a Kossuth térre, ahol a felhívásukra megjelent pár ezer fős agresszív tömeg be akart törni a parlamentbe. A magukból kiforduló radikális baloldaliak különféle tárgyakkal megdobálták az Országgyűlés védelmére kivezényelt rendőröket. Tombolásuk közben a szegény gyerekeknek karácsonyra szánt szánkókat gyújtottak fel, többet elloptak belőlük. Volt, aki azt üvöltötte: "gyújtsuk föl  a jászolt!".

A parlamentet a szervezett rendőri erők Magyarországon megvédték.

Fekete-Győr füstbombával dobálta a rendőröket

tüntetők célja könnyen kivehető volt: folyamatosan keresték az alkalmat a rendőrséggel való összetűzésre annak érdekében, hogy a kiprovokált balhéról készült képeket mutogatni lehessen a világsajtóban. A megmozduláson aktív szerepet játszott Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki füstbombát dobott a rendőrök közé. 

A Washingtonban történtek után a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatához fordultunk. Azt szerettük volna megtudni, hogy miért nem állították elő annak idején a füstbombával dobálózó pártelnököt. Válaszukból az derült ki, hogy erről nem adhatnak tájékoztatást, mivel az ügy már bírósági szakaszban van. Mint ismert, miután tavaly szeptemberben az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt Fekete-Győr ellen, decemberben megtartották az előkészítő tárgyalást. 

Az Egyesült Államokban Fekete-Győrt már letartóztatták volna

Az öt halálos áldozatot eredményező washingtoni összecsapások napján a híradások szerint a rendőrök több tucatnyi embert tartóztattak le. Akit pedig aznap nem sikerült kézre keríteni, azt később vitték el.

Az amerikai sajtó naponta számol be arról, hogy hány embert vettek már őrizetbe, és még százakat keresnek.