„Hass, alkoss, gyarapíts!" - ezzel a mottóval keresték idén a Highlights of Hungary nagykövetei azokat a kiemelkedő teljesítményeket szerte a Kárpát-medencében, amelyekre méltán lehetünk mindannyian büszkék. A non-profit kezdeményezés kategóriák nélkül, 2013 óta gyűjti össze az adott év leginspirálóbb magyar teljesítményeit. A magyar kreatív szektor, közélet, kultúra, sport, környezetvédelem, innováció fontos képviselőit, sikeres kezdeményezéseit hozza össze egy platformon, és épít közösséget köréjük. Újabb 55 példaértékű, magyar teljesítménnyel lettünk gazdagabbak - írta közleményében a Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary nagykövetei most sem állítottak fel kategóriákat, minden nagykövet szabadon jelölhetett számára kiemelkedőnek értékelt magyar teljesítményeket a 2020-as, kihívásokkal teli évből.
A világ, így Magyarország is komoly kihívással nézett szembe 2020-ban. Az értékteremtés, mely a Highlights of Hungary fő kódja, közösségi és társadalmi szinten is energiát, lendületet adhat mindenkinek az újratervezésben. A pozitív töltetre most különösen nagy szükség van - mondta Remete Tibor, a Highlights of Hungary alapítója, aki hozzátette, hogy a paletta rendkívül színes lett:

Civil és állami szervezetek, üzleti vállalkozások is megtalálhatóak rajta, de akadnak szép számmal a kultúra és a sport képviselői közül is jelöltek.

Óföldeáki erődtemplom, zentai csokimanufaktúra és az Országos Mentőszolgálat is a jelöltek között

A jelöltek között szerepel például az óföldeáki erődtemplom is, amely a magyar Alföld egyik legjobban őrzött titka.

Az Óföldeáki erődtemplom.Forrás: Highlights of Hungary

Sokan még a térségben élők közül sem ismerik, pedig az épület igazi különlegesség. A Mátyás uralkodása idején, gótikus stílusban emelt templom egyben vizesárokkal körülvett erődítmény, amit kis hídon lehet megközelíteni és tornyából egészen Szegedig ellátni. 2020-ban tetőtől talpig megújult, így a következő generációk is megismerhetik - szerepel a Highlights of Hungary csapatának méltatásában.

A Highlights of Hungary nagykövetei nemcsak Magyarország határain belül, hanem az egész Kárpát-medencében keresték az elismerésre méltó történeteket. A határon túli területeken kiemelten fontos, hogy díjazzuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek az ott élők szülőföldön való boldogulását segítik

- mondta el Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatója, aki kiemelte: a Highlights of Hungary egyik fontos célja az elismerés kultúrájának népszerűsítése. Az egyik jelölt például a Réel Chocolate, akik az idei - egyébként nem könnyű - évben a zentai kávézó kialakítása mellett jelentős piaci terjeszkedést is maguk mögött tudhatnak.

Illusztráció.Forrás: Highlights of Hungary

Teljesítményükkel hozzájárulnak a vajdasági térség és az ott élő emberek jólétéhez, miközben inspirálják őket arra is, hogy érdemes alkotni és kitartani az álmaik mellett - tette hozzá Oláh Zsanett.

A koronavírus alatt rendkívüli teljesítményt nyújtó Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is helyet kapott a jelöltek között.

Illusztráció.Forrás: Highlights of Hungary

A tavalyi év az egészségügyi dolgozóktól erőn felüli teljesítményt követelt meg, úgy gondolom, hogy emellett nem szabad említés nélkül elmenni. A jelölésem során külön az OMSZ 2020-as teljesítményét emeltem ki, mint fáradhatatlan segítség, mint csapat és mint a saját kommunikációját kellő könnyedséggel és profizmussal építő szervezet - mondta Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere.

A teljes, 55 fős jelöltlista ide kattintva érhető el.

Az idei nagykövetek:

  • Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje
  • A Pet kupa csapata, az első olyan kezdeményezés a világon, ami a környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen
  • Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere, a Pilvaker alapítója
  • Törőcsik Franciska, Bujtor István-díjas színművész
  • Háfra Noémi, magyar válogatott, junior világbajnok kézilabdázó, FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa
  • Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a TELEP és a Konyha csapatának oszlopos tagja
  • Marsalkó Dávid, többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész
  • Mádai Vivien, televíziós műsorkészítő, szerkesztő, műsorvezető
  • Martinkó József, újságíró, építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője
  • MIKI357, az egyik legjelentősebb magyar kliprendező, a Magyar Klipszemle megalapítója, elismert reklámfilmes