Rangos díjra jelölték az ivánci szociális otthon dolgozóit és lakóit

Vágólapra másolva!
Az Ivánc községben Vas Megyei Szakosított Otthonban 180 fő értelmileg akadályozott él. Az Őrség kapujában található intézményben a lakók és a dolgozók közösen gondozzák a parkot, a biogazdaságot, az állatokat és a gyümölcsöst is. A KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE állami cégcsoport foglalkoztatási üzemmel is bővítette az intézményt, ahol megváltozott munkaképességű lakók irodai papírtermékeket gyártanak. Az intézményt most a Highlights of Hungary díjára jelölték.
Vágólapra másolva!

Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta étterem (amely tagja a gyermekvédelemben élőknek mentorprogramot indító Stílusos Vidéki Éttermiségnek) séfje, a kezdeményezés egyik nagykövete jelölte az intézményt, mert meglátása szerint különleges, tiszteletreméltó és támogatni való az a munka, ami az otthonban zajlik.

Forrás: Origo

A kertekben csak bio minősítésű gyümölcsöket és zöldségeket termesztenek, a séf is innen szerzi be az alapanyagokat. A jelölés további részletei a https://www.highlightsofhungary.hu/jeloltek-2020/vas-megyei-szakositott-otthon oldalon találhatóak.

A Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket.

Céljuk, hogy elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár (j) és Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport ügyvezető igazgatója (b). Forrás: MTI/Varga György

A szakmai nagyköveti csapat minden év végén jelöli azt az 55 aktuális projektet, amelyet érdemesnek tart a díjra. A jelöltek hivatalos felkérése után a közönség januárban, a Highlights of Hungary weboldalán ismerheti meg a kezdeményezéseket és szavazhat a legjobbnak tartott jelöltre.