Torzó maradhat sok kerületi beruházás, lejárt támogatások, csökkentett műszaki tartalmak, megtorpant projektek és elrontott fejlesztések jellemzik az előző ciklusban fedezettel rendelkező és jóváhagyott budapesti elképzeléseket - írta a Magyar Nemzet szerdán.

Példaként említik egyebek mellett, hogy a II. kerületben már második éve csúszik a Széna tér felújítása a 2019-es önkormányzati választást követő áttervezés után, három ütemben valósulna meg a beruházás.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek ezzel kapcsolatban korábban azt mondta: nem számítottak arra, hogy ekkora szakmai hiányosságokkal kezdenek el tevékenykedni a fővárosnál. Felidézte, hogy a Széna tér megújítására volt egy koncepció, ám a főváros új vezetésének a térről "az volt az első gondolata, hogy a régi terveket át kell írni".

A Corvin Áruház épülete a bádogborítás elbontása után a fővárosi Blaha Lujza térenForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A cikk beszámol arról is, hogy Józsefvárosban továbbra is ponyva fedi a legendás Corvin Áruház homlokzatát, noha Kocsis Máté, a kerület kormánypárti országgyűlési képviselője a felújításra kilobbizott 300 millió forint kormányzati támogatást.