Vona Gábor keményen szidja egykori pártját, a Jobbikot

ORBÁN Viktor; JAKAB Péter
Hatalom kellene neki
Vágólapra másolva!
Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t - így kommentálta a Jobbikot 12 évig irányító Vona Gábor volt pártja tegnapi internetes bejegyzését. Mint ismert, az egykori pártelnök kezdte el balra tolni a Jobbikot, aminek végállomásaként a párt a napokban csatlakozott a Gyurcsány-listához. Úgy látszik, ez már Vonának sem nyerte el a tetszését: minden eddiginél keményebb kritikát fogalmazott meg a Jakab Péter-féle vezetéssel szemben.  
Vágólapra másolva!

Kedden egy szokatlanul primitív posztot tett közzé a Jobbik, amelyen Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök támogatói láthatóak, amint egy-egy feszületet szorongatnak a kezükben. Amellett, hogy a bejegyzés messzemenőkig keresztényellenes, szöges ellentétben van az eredeti Jobbik alapító nyilatkozatában foglaltakkal.

Az ízléstelen lépést nem hagyta szó nélkül Vona Gábor, aki közösségi oldalán kommentálta volt pártja "ámokfutását."

- írta szokatlanul kemény hangon a Jobbikot a balratolódás útján elindító egykori pártvezető, aki szerint Jakab Péterék most már balról előzik a Demokratikus Koalíciót.

Vona posztja komoly vitát eredményezett a kommentfelületen, többen egyetértettek álláspontjával, de voltak olyanok is, akik szerint nem most van itt a kritika ideje. Utóbbi körbe tartozott a Soros-féle Transparency Internationalt már 2016-ban anyagilag megtámogató Szotyori-Lázár Zoltán, szolnoki Jobbik-elnök, aki odaszólt Vonának, a keresztapjának.

"Zoli! A Jobbik ilyen képet nem rakhat fel. Ez egy utolsó proli uszítás, ami Trump és a NER visszataszítóságát egy feszülettel kívánja demonstrálni. Ez vállalhatatlan"

- szögezte le válaszában Vona.

Nem ez az első alkalom, hogy az egykori Jobbik-elnök a nyilvánosság előtt bírálta volt pártját. Tavaly decemberben azt mondta, hogy megnyilatkozások meg a témafelvetések alapján sokszor nagyon nehéz megkülönböztetni a Jobbikot a DK-tól.