Újabb támadást indított a baloldal, amely Orbán Viktor miniszterelnök fiának, Orbán Gáspárnak a külföldi katonai kiképzését felhasználva támadja a magyar katonaságot és honvédséget. 

Nem ismer határokat a magyar baloldal - túlzás nélkül írhatjuk - hazafiatlansága, amely miután többször elárulta saját hazáját Brüsszelben, folyamatosan támadja a járvány elleni sikeres védekezést, ezúttal a magyar katonaságot támadja a miniszterelnök fián keresztül.

Arról azonban nem esik szó a baloldalon, hogy a külföldi képzés bevett gyakorlat, hiszen 163 fő vett részt katonai kiképzésben az elmúlt években.

- tudta meg az Origo.

A tisztek részvétele hat hónapot meghaladó nemzetközi képzéseken az elmúlt években:

  • Harcászati szintű képzésen (hadnagy-százados) résztvevő állomány: 84 fő
  • Hadműveleti szintű képzésen (őrnagy-alezredes) résztvevő állomány: 25 fő
  • Stratégiai szintű képzésen (ezredes-tábornok) résztvevő állomány: 54 fő

Hogy pontosan mit jelent egy ilyen kemény kiképzés, és miért fontos ez minden országnak, így Magyarországnak is, arról az Origo korábban részletesen beszámolt.

A kormányinfón egyébként Gulyás Gergely minisztert kérdezték a kiképzés részleteiről. A Honvédelmi Minisztérium természetesen nem adhat személyes információkat egyetlen katonájukkal kapcsolatban sem, ezt Gulyás Gergely világossá tette. Az okok meglehetősen érthetőek: minden katonára ugyanazok a szabályok vonatkoznak, az adatvédelem tekintetében is.