A rendőrök egy 2018 év végén indított nyomozásban felszámolták azt a bűnszervezetet, amelynek tagjai összehangoltan szervezték kiszolgáltatott helyzetben lévő, főként Szabolcs megyei nők felkutatását és kiutaztatását Németországba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket. A bordélyházat, ahol a nők a szexuális szolgáltatásaikat nyújtották, egy budapesti testvérpár üzemeltette. A nők által keresett pénz jelentős részét a két férfi és a hierarchikus rendszerben működő bűnszervezet többi tagja elvette. Ebből biztosították maguknak a fényűző életet. A nőket rendszeresen megverték és fenyegették.

A rendőrök két éve nagyszabású műveletet hajtottak végre, hogy a banda tagjait elfogják. Összesen tizennégy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, budapesti és németországi helyszínen csaptak le.

Kilenc embert vettek őrizetbe, többen közülük hónapokon át letartóztatásban voltak, egy közülük most is börtönben van.

A lezárt nyomozás adatai szerint a

Németországban élő testvérpár és a banda további 10 tagja, köztük egy nő, egymást segítve 2015-tól egészen 2019-ig összehangoltan szervezték, irányították és felügyelték a kiküldött lányok munkáját.

A beszervezett nőktől a megkeresett pénz nagy részét elvették, többüket meg is verték és fenyegették.

A szexuális szolgáltatásokat német internetes oldalakon hirdették, aminek költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszírozták.

Forrás: Police.hu

A rendőrök több millió forint értékben foglaltak le a gyanúsítottaktól luxusautókat, ékszereket és elektronikai berendezéseket, amelyeket a bűncselekmények elkövetéséből származó vagyonból vettek a bandatagok.

Forrás: Police.hu

Az ügyben hamarosan vádat emelhetnek.