Öt férfi úgy gondolta Kiskunfélegyházán, hogy miután felmondtak egy helyi cégnél, nem kapták meg azt a pénzt, amely járt volna nekik. Ezért tombolni kezdtek. Egy irodai alkalmazottra rátámadtak, egy autót pedig megrongáltak. Közben egymással is összeverekedtek.

Az öt férfi a felmondásuk utáni napon elmentek a céghez és a telephely előtt elkezdték követelni a szerintük még járó bérüket. Több irodai alkalmazottal is összevesztek, kiabáltak. Egyikükkel megfenyegették és trágár módon szidták, és az ott parkoló autóját megrugdosták és egy vascsővel ütötték. Ennek ellenére nem kaptak pénzt.

Az egyik önbíráskodó férfi már korábban megérkezett a helyszínre és a telephely irodájában vitatkozni kezdett az elszámolás miatt egy alkalmazottal.

A vita hevében a kezével belevágott egy nyomtatóba, kifelé jövet pedig letörte az alkalmazott kocsijának visszapillantó tükrét.

Eközben megjelent a telephely előtt egy hatodik korábbi munkás, aki szóváltásba keveredett az elszámolási vita miatt a többi emberrel.

A vita eldurvult, a volt munkáltató és a korábban érkező férfi szidni kezdte egymást, és utóbbi combon rúgta a másik férfit.

Közben megérkeztek a rendőrök, akik megakadályozták a további verekedést.

Az agresszív férfiak felfüggesztett börtönt kaphatnak.