A kegyeletsértő Hadházy Ákos tovább folytatja a gyalázkodást

Hadházy Ákos
Budapest, 2019. március 15. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az ellenzéki pártok demonstrációján Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a sorozatos botrányai miatt végleg teljesen hiteltelenné vált radikális baloldali képviselő, Hadházy Ákos hazugságkampánya. A korábban meghökkentő, minden morális értéket mellőző Facebook-bejegyzése után - amelyben a szentendrei baloldali önkormányzat által üzemeltetett halottasházat mutatta be, ráadásul hamis vádakkal - most újabb posztot tett közzé, amelyben próbálja bebizonyítani, hogy a magyar egészségügy megbukott. Hadházy mániákusan, egyre zavarodottabb magyarázatokkal próbál meg előrukkolni, azonban ismét kudarcot vallott, hiszen az általa készített "lebuktató" videó lebuktatás helyett nevetségesre sikeredett.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos, az LMP-ből is eltávolított radikális baloldali képviselő egyre kétségbeesettebben folytatja halottgyalázó kampányát. Amikor már úgy tűnt, hogy morálisan nem tud lejjebb süllyedni, egy újabb bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán. Ezúttal egy 18 másodperces videóról van szó, amelyben azt próbálja bebizonyítani, hogy a magyar egészségügy a nyugat-európai országokhoz hasonlóan összeomlott a koronavírus-járvány következtében, a kórházakban pedig döbbenetes állapotok uralkodnak.

Bizonyítékot ismét nem talált állításaira, ezért azokat három fényképpel próbálta illusztrálni a videóban. Kettő fénykép egy kórház épületén kívül készült, a harmadiknál pedig ugyan sikerült az intézményen belüli fotót találni, azon viszont semmi nem látszik abból, amit a képviselő minden áron próbál bebizonyítani.

Hadházy legújabb videója alatt Orbán Viktor szavai hallhatóak, ahol a miniszterelnök arról beszél, hogy míg Nyugat-Európában több ország egészségügyi rendszere összeomlott, addig a magyar meg se rezdült. Ez tényszerű, bizonyított állítás, hiszen láthattuk milyen káoszt okozott a koronavírus-járvány az olasz, a francia, a brit, a spanyol, a belga kórházakban - ezt Magyarországon sikerült elkerülni.

A botránypolitikus először a szentendrei halottasházról töltött fel videót a közösségi oldalára bemutatva az ottani, állítása szerint döbbenetes, "háborús" viszonyokat. Hadházy úgy fogalmazott, hogy kegyeletsértő módon nem tették rá a koporsókra azok fedelét, mivel akkor plafonig érnének a halottak.

A radikális baloldali politikus úgy próbálta meg beállítani a helyzetet, mintha ezek koronavírusban meghalt emberek lennének, holott egyikük sem a vírus miatt halt meg. Ráadásul a halottasházat a baloldali szentendrei önkormányzat működteti, nem a kormány.

Facebook-bejegyzéseiben Hadházy azóta is folytatja a tavasz óta zajló baloldali halálkampányt, és egyre zavarosabban, saját hazugságaiba belegabalyodva, már-már mániákusan próbálja bebizonyítani, hogy a kormány hibázott, és az egyébként rendkívül sikeres védekezés valójában kudarc.

Hadházy Ákos trágár megnyilvánulásairól is ismert Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szentendrei eset után néhány nappal a radikális baloldali parlamenti képviselő megmutatta azt is, hogy mennyire elfogultan, kettős mércével szemléli a világot. Németországban ugyanis kiderült, hogy valójában olyan a helyzet, mint amit Hadházy Magyarországon próbált meg bemutatni.

A német kórházakban egymás hegyén-hátán feküdtek a koronavírusban meghalt betegek koporsói az ARD híradójának felvételein.

Ezeket a képsorokat Hadházy is megosztotta, majd közölte, hogy a német egészségügy összeomlása rendben van, mivel ők beszélnek a problémáról. A szentendrei és a német helyzet között viszont semmilyen párhuzam nem vonható, mivel előbbinél koronavírusban meghaltakról volt szó, utóbbinál pedig nem, és a baloldali önkormányzat hibájából alakult ki az egyébként elkerülhető helyzet.

Hadházy Ákos Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nem véletlen, hogy Hadházy a korábbiaknál is erősebb hazugságkampányt kezdett ezekben a hetekben. Jól látható, hogy a kormány által elrendelt védelmi intézkedések miatt egyre jobban visszaszorul a koronavírus,

utoljára október közepén volt olyan kevés új fertőzött, mint ezen a héten hétfő és péntek között.

Ráadásul egyre közelebb van a védőoltás is, a magyar oltópontok tökéletesen működnek, az emberek egyre jobban bíznak a vakcinákban, és a kormány megtalálja a módját annak is, hogy Brüsszel hibái ellenére is oltóanyagot szerezzen. Vagyis látható a fény az alagút végén: közelít a járvány vége.

A magyar baloldal éppen ezért módszeresen kampányol a védőoltás ellen is. Főleg azokkal a vakcinákkal van problémájuk, amelyek nem az Európai Unió által kitaposott ösvényen érkeznek. Az elmúlt hetekben viszont tisztán látszik, hogy Brüsszel képtelen megoldani a helyzetet, folyamatosan halmozzák a kudarcokat, ráadásul az unióból kilépő Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Izrael is lekörözi az EU-t az oltások számában.

Persze ez nem meglepő, hiszen az unió nemcsak rendkívül lassan engedélyezte a vakcinákat, hanem hónapokkal később kötött le adagokat a világ más országaival szemben.

Ennek tudható be az is, hogy Izraelben a tervek szerint mindenkit beoltanak az elkövetkező néhány hónapban, Nagy-Britannia pedig már annyi embert oltott be, mint gyakorlatilag a teljes EU együttesen. A magyar kormány a kezdetektől fogva hangoztatta, hogy több lábon kell állni a vakcinák beszerzése terén, mivel nem csak egy jó megoldás létezik. Ezért kezdett el a kormány időben tárgyalni kínai, izraeli és orosz partnerrel is.

A hazai baloldalnak az orosz Szputnyik V vakcinával volt a legnagyobb problémája, amellyel eddig több mint 1,5 millió embert oltottak be világszerte fennakadás nélkül. Mostanra már Angela Merkel német kancellár is belátta, hogy orosz segítség nélkül aligha lehet leküzdeni a járványt. Merkelnek sikerült is meggyőznie Vlagyimir Putyint, hogy az oroszok kérjék a vakcina engedélyeztetését, februárban talán már oltani is kezdhetnek az unión belül a Szputnyik V-tel.

Illusztráció Forrás: SZTE Sajtó

Míg a németek bevallották a tévedésüket, addig a magyar baloldal továbbra is hangulatot kelt, hamis információkat terjeszt a vakcina veszélyeivel kapcsolatban, és minden lehetséges úton próbálja hátráltatni az oltási folyamatot. A hazai baloldal továbbra is úgy gondolja, hogy ha eleget ismételgetik a hazugságaikat, akkor azok egyszer csak igazzá vállnak, a baloldali propagandablogok pedig mindent megtesznek, hogy segítségükre siessenek.

Azonban ahogyan Gyurcsány Ferenc esetében is kiderült, a hazugság attól még nem válik igazzá, hogy minden nap elismétlik.

Az oltással emberéletek menthetőek meg, ez az egyetlen módja annak, hogy visszatérjünk megszokott életünkhöz. Ezt szeretné megakadályozni Hadházy és a magyarországi baloldal.