Tovább folytatódik a sorozatos botrányai miatt végleg teljesen hiteltelenné vált radikális baloldali képviselő, Hadházy Ákos hazugságkampánya. A korábban meghökkentő, minden morális értéket mellőző Facebook-bejegyzése után - amelyben a szentendrei baloldali önkormányzat által üzemeltetett halottasházat mutatta be, ráadásul hamis vádakkal - most újabb posztot tett közzé, amelyben próbálja bebizonyítani, hogy a magyar egészségügy megbukott. Hadházy mániákusan, egyre zavarodottabb magyarázatokkal próbál meg előrukkolni, azonban ismét kudarcot vallott, hiszen az általa készített "lebuktató" videó lebuktatás helyett nevetségesre sikeredett.

Hadházy Ákos, az LMP-ből is eltávolított radikális baloldali képviselő egyre kétségbeesettebben folytatja halottgyalázó kampányát. Amikor már úgy tűnt, hogy morálisan nem tud lejjebb süllyedni, egy újabb bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán. Ezúttal egy 18 másodperces videóról van szó, amelyben azt próbálja bebizonyítani, hogy a magyar egészségügy a nyugat-európai országokhoz hasonlóan összeomlott a koronavírus-járvány következtében, a kórházakban pedig döbbenetes állapotok uralkodnak.

Bizonyítékot ismét nem talált állításaira, ezért azokat három fényképpel próbálta illusztrálni a videóban. Kettő fénykép egy kórház épületén kívül készült, a harmadiknál pedig ugyan sikerült az intézményen belüli fotót találni, azon viszont semmi nem látszik abból, amit a képviselő minden áron próbál bebizonyítani.

Hadházy legújabb videója alatt Orbán Viktor szavai hallhatóak, ahol a miniszterelnök arról beszél, hogy míg Nyugat-Európában több ország egészségügyi rendszere összeomlott, addig a magyar meg se rezdült. Ez tényszerű, bizonyított állítás, hiszen láthattuk milyen káoszt okozott a koronavírus-járvány az olasz, a francia, a brit, a spanyol, a belga kórházakban - ezt Magyarországon sikerült elkerülni.

A botránypolitikus először a szentendrei halottasházról töltött fel videót a közösségi oldalára bemutatva az ottani, állítása szerint döbbenetes, "háborús" viszonyokat. Hadházy úgy fogalmazott, hogy kegyeletsértő módon nem tették rá a koporsókra azok fedelét, mivel akkor plafonig érnének a halottak. 

A radikális baloldali politikus úgy próbálta meg beállítani a helyzetet, mintha ezek koronavírusban meghalt emberek lennének, holott egyikük sem a vírus miatt halt meg. Ráadásul a halottasházat a baloldali szentendrei önkormányzat működteti, nem a kormány. 

Facebook-bejegyzéseiben Hadházy azóta is folytatja a tavasz óta zajló baloldali halálkampányt, és egyre zavarosabban, saját hazugságaiba belegabalyodva, már-már mániákusan próbálja bebizonyítani, hogy a kormány hibázott, és az egyébként rendkívül sikeres védekezés valójában kudarc.

Hadházy Ákos trágár megnyilvánulásairól is ismertForrás: MTI/Kovács Tamás

A szentendrei eset után néhány nappal a radikális baloldali parlamenti képviselő megmutatta azt is, hogy mennyire elfogultan, kettős mércével szemléli a világot. Németországban ugyanis kiderült, hogy valójában olyan a helyzet, mint amit Hadházy Magyarországon próbált meg bemutatni. A német kórházakban egymás hegyén-hátán feküdtek a koronavírusban meghalt betegek koporsói az ARD híradójának felvételein. 

Ezeket a képsorokat Hadházy is megosztotta, majd közölte, hogy a német egészségügy összeomlása rendben van, mivel ők beszélnek a problémáról. A szentendrei és a német helyzet között viszont semmilyen párhuzam nem vonható, mivel előbbinél koronavírusban meghaltakról volt szó, utóbbinál pedig nem, és a baloldali önkormányzat hibájából alakult ki az egyébként elkerülhető helyzet.

Hadházy ÁkosForrás: MTI/Kovács Tamás

Nem véletlen, hogy Hadházy a korábbiaknál is erősebb hazugságkampányt kezdett ezekben a hetekben. Jól látható, hogy a kormány által elrendelt védelmi intézkedések miatt egyre jobban visszaszorul a koronavírus, utoljára október közepén volt olyan kevés új fertőzött, mint ezen a héten hétfő és péntek között. 

Ráadásul egyre közelebb van a védőoltás is, a magyar oltópontok tökéletesen működnek, az emberek egyre jobban bíznak a vakcinákban, és a kormány megtalálja a módját annak is, hogy Brüsszel hibái ellenére is oltóanyagot szerezzen. Vagyis látható a fény az alagút végén: közelít a járvány vége. 

A magyar baloldal éppen ezért módszeresen kampányol a védőoltás ellen is. Főleg azokkal a vakcinákkal van problémájuk, amelyek nem az Európai Unió által kitaposott ösvényen érkeznek. Az elmúlt hetekben viszont tisztán látszik, hogy Brüsszel képtelen megoldani a helyzetet, folyamatosan halmozzák a kudarcokat, ráadásul az unióból kilépő Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Izrael is lekörözi az EU-t az oltások számában. 

Persze ez nem meglepő, hiszen az unió nemcsak rendkívül lassan engedélyezte a vakcinákat, hanem hónapokkal később kötött le adagokat a világ más országaival szemben. 

Ennek tudható be az is, hogy Izraelben a tervek szerint mindenkit beoltanak az elkövetkező néhány hónapban, Nagy-Britannia pedig már annyi embert oltott be, mint gyakorlatilag a teljes EU együttesen. A magyar kormány a kezdetektől fogva hangoztatta, hogy több lábon kell állni a vakcinák beszerzése terén, mivel nem csak egy jó megoldás létezik. Ezért kezdett el a kormány időben tárgyalni kínai, izraeli és orosz partnerrel is.

A hazai baloldalnak az orosz Szputnyik V vakcinával volt a legnagyobb problémája, amellyel eddig több mint 1,5 millió embert oltottak be világszerte fennakadás nélkül. Mostanra már Angela Merkel német kancellár is belátta, hogy orosz segítség nélkül aligha lehet leküzdeni a járványt. Merkelnek sikerült is meggyőznie Vlagyimir Putyint, hogy az oroszok kérjék a vakcina engedélyeztetését, februárban talán már oltani is kezdhetnek az unión belül a Szputnyik V-tel.

IllusztrációForrás: SZTE Sajtó

Míg a németek bevallották a tévedésüket, addig a magyar baloldal továbbra is hangulatot kelt, hamis információkat terjeszt a vakcina veszélyeivel kapcsolatban, és minden lehetséges úton próbálja hátráltatni az oltási folyamatot. A hazai baloldal továbbra is úgy gondolja, hogy ha eleget ismételgetik a hazugságaikat, akkor azok egyszer csak igazzá vállnak, a baloldali propagandablogok pedig mindent megtesznek, hogy segítségükre siessenek. Azonban ahogyan Gyurcsány Ferenc esetében is kiderült, a hazugság attól még nem válik igazzá, hogy minden nap elismétlik. 

Az oltással emberéletek menthetőek meg, ez az egyetlen módja annak, hogy visszatérjünk megszokott életünkhöz. Ezt szeretné megakadályozni Hadházy és a magyarországi baloldal.