Egy éve volt jogosítványa annak a férfinek, aki családjával együtt tartott hazafelé egy rokonlátogatásról, amikor egy előzést már nem tudott befejezni. A négytagú család egy autószállító kamionnal ütközött. A becsapódás akkora volt, hogy az autó szinte azonnal kigyulladt, a családnak esélye sem volt a túlélésre. Ugyan a 19 éves lány még eszméleténél volt a baleset után, az összeroncsolódott autó hátsó ajtóit nem tudta kinyitni, hogy megmentse a saját és 10 hónapos öccse életét.

Annak ellenére, hogy viszonylag friss jogosítványa volt a 41 éves Imrének, megfontoltan vezetett. A család sietve indult haza a nagyszülőktől, mert a 19 éves, érettségire készülő Évinek még iskolai feladatai voltak. Győr közelében jártak, amikor a tragikus baleset bekövetkezett. A Blikknek a család egyik szomszédja azt mondta: A helyszínelő rendőr ismerősöm döbbenten mesélte, hogy Évi kioldozta a gyerekülésből a kisöccsét, akit a csomagtartón keresztül próbált kimenekíteni. Az ütközés után pillanatokon belül lángra kapott az autó. 

Többen próbálták, köztük a kamionos férfi is eloltani a tüzet, de sikertelenül. 

Az összeroncsolódott, kiégett autóForrás: MTI/Krizsán Csaba

Közben az autóban a szülők eszméletlen állapotban voltak, 

a 19 éves lány pedig megpróbálta megmenteni a 10 hónapos Bálint és a saját életét. 

Nem nyíltak a hátsó ajtók, úgy összeroncsolódott az autó. A lány a próbálkozása után előre döntötte a hátsó ülést és a csomagtartón keresztül próbált menekülni a kistestvérével, de nem sikerült. A rendőrök úgy találtak rájuk, hogy a lány védelmezőn, a kisfiú fölé borult és szorosan fogta őt az egyik kezével.  A tűzoltók már csak a holttesteket tudták kiemelni ki a porig égett roncsból. 
Egy teherautót előzött a fiam, amikor a baj történt  – mondta a Blikknek a férfi édesapja. A szomszéd szólt, hogy mind oda lettek... Egyszerűen nem hittem el... Hamarosan két egyenruhás érkezett, ők mondták, hogy Imre és családja nincs többé. Fogalmam sincs, hogy lesz ezután... Évit a menyem az előző kapcsolatából hozta, de a fiam őt is a sajátjaként szerette. 

Autószállító teherautóval ütközött a család, a 813-as számú útonForrás: MTI/Krizsán Csaba

A lap beszélt a lány nagymamájával is, aki azt mondta, hogy még nem merte elmondani a történteket a férjének. 
Nincs egy hete, hogy Évi pont itt ült a konyhánkban. Arról beszélgettünk, hogy mennyire imádja a kisöccsét. Boldogan mesélt a titkos álmáról, hogy érettségi után virágkötő lesz. Naphosszat csak sírok, nem hiszem el, hogy ő már nincs többé. Hogy többé nem hallhatom a hangját és nem láthatom a kedves mosolyát... - mondta megtörten a 77 éves asszony.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője a lapnak elmondta, hogy: "A statisztika azt mutatja, kis százalékban gyullad ki az autó ütközés következtében. Ha azonban ez mégis megtörténik, az érintetteknek – amennyiben nem vesztették eszméletüket és nem sérültek meg súlyosan – másodpercek alatt kellene cselekedniük, hogy élve kijussanak az égő járműből" 

Ugyan nem kötelező az autóban tűzoltó készüléket tartani, de ajánlott. 
Minden olyan esetben, amikor tűz üt ki egy autóban, a járművet mihamarabb el kell hagyni, illetve az utasok biztonságáról is a járművezető feladata gondoskodni. Amennyiben már nem tudjuk eloltani a kezdeti tüzet, próbáljunk segítséget kérni és hívjuk azonnal a 112 segélyhívót  - mondta a szóvivő.