Testével védte 10 hónapos öccsét a győri horrorbalesetben meghalt 19 éves lány

baleset, halálos baleset, Győr közelében, 2021.01.14.
Budapest, 2021. január 14. Összeroncsolódott, kiégett személygépkocsi, miután egy autószállító teherautóval ütközött a 813-as számú úton, Győr közelében 2021. január 14-én. A személyautóban utazó négy ember életét vesztette. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Egy éve volt jogosítványa annak a férfinek, aki családjával együtt tartott hazafelé egy rokonlátogatásról, amikor egy előzést már nem tudott befejezni. A négytagú család egy autószállító kamionnal ütközött. A becsapódás akkora volt, hogy az autó szinte azonnal kigyulladt, a családnak esélye sem volt a túlélésre. Ugyan a 19 éves lány még eszméleténél volt a baleset után, az összeroncsolódott autó hátsó ajtóit nem tudta kinyitni, hogy megmentse a saját és 10 hónapos öccse életét.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy viszonylag friss jogosítványa volt a 41 éves Imrének, megfontoltan vezetett. A család sietve indult haza a nagyszülőktől, mert a 19 éves, érettségire készülő Évinek még iskolai feladatai voltak. Győr közelében jártak, amikor a tragikus baleset bekövetkezett. A Blikknek a család egyik szomszédja azt mondta:

Az ütközés után pillanatokon belül lángra kapott az autó.

Többen próbálták, köztük a kamionos férfi is eloltani a tüzet, de sikertelenül.

Az összeroncsolódott, kiégett autó Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Közben az autóban a szülők eszméletlen állapotban voltak,

a 19 éves lány pedig megpróbálta megmenteni a 10 hónapos Bálint és a saját életét.

Nem nyíltak a hátsó ajtók, úgy összeroncsolódott az autó. A lány a próbálkozása után előre döntötte a hátsó ülést és a csomagtartón keresztül próbált menekülni a kistestvérével, de nem sikerült. A rendőrök úgy találtak rájuk, hogy

a lány védelmezőn, a kisfiú fölé borult és szorosan fogta őt az egyik kezével.

A tűzoltók már csak a holttesteket tudták kiemelni ki a porig égett roncsból.

– mondta a Blikknek a férfi édesapja.

Autószállító teherautóval ütközött a család, a 813-as számú úton Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A lap beszélt a lány nagymamájával is, aki azt mondta, hogy még nem merte elmondani a történteket a férjének.

- mondta megtörten a 77 éves asszony.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője a lapnak elmondta, hogy: "A statisztika azt mutatja, kis százalékban gyullad ki az autó ütközés következtében. Ha azonban ez mégis megtörténik, az érintetteknek – amennyiben nem vesztették eszméletüket és nem sérültek meg súlyosan – másodpercek alatt kellene cselekedniük, hogy élve kijussanak az égő járműből"

Ugyan nem kötelező az autóban tűzoltó készüléket tartani, de ajánlott.


- mondta a szóvivő.