A Nyuszet nevű Gyurcsány-közeli nyugdíjasszervezet folytatta a baloldal oltás elleni hisztériáját. A baloldallal meglehetősen előzékeny Portfolio.hu-n olvasható levelük szerint nem elégíti ki őket, ha a magyar hatóságtól engedélyt kap a kínai vakcina, ők brüsszeli papírokat is szeretnének.

A meglehetősen furcsa Nyuszet-közleményből az derül ki, hogy brüsszeli jóváhagyást várnak, és azt az orvosilag sokszorosan megcáfolt csacsiságot hajtogatják, hogy nem tesztelték a kínai vakcinát 60 évesnél idősebb embereken.

A Gyurcsány-közeli nyugdíjasszervezettől ezt a mondatot érdemes külön is idézni: 

"Az Európai Unió a világ vélhetően legjobb koronavírus elleni vakcináira szerződött le. Ezekkel a vakcinákkal félév alatt megoldható lehet a szükséges minimális átoltottság."

Azaz, a Gyurcsány-közeli szervezet szerint nem kell sietni, az a feladata a magyar kormánynak, hogy várja ölbe tett kézzel, hogy Brüsszel majd megoldja az oltást. Mint ismert: Brüsszel késve és kevés oltóanyagot rendelt, a Pfizer éppen most közölte az összes uniós országgal, hogy még a megrendelt kevés oltóanyagnál is kevesebbet szállít a jövő héttől. Több uniós ország máris tiltakozott.