Elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint országszerte több lakásba törtek be - írta honlapján a rendőrség. A betörők zárfésűt használtak, és a lakásokból főként pénzt, ékszereket, órákat, parfümöket loptak el. A nyomozók a lopott dolgok egy részét megtalálták náluk és lefoglalták.

Hat megyében követett el lopásokat a gyanú szerint a budapesti férfi, akit január 15-én délelőtt egy összehangolt akció keretében fogtak el a fővárosban a Békés megyei rendőrök. Az 50 éves L. Zsolt 2020 augusztusa és 2020 decembere között  országszerte nyolc helyre tört be. 

Négy helyre a sátoraljaújhelyi M. Tiborral, aki az elfogásakor is vele volt. A Békés megyei Gyulán 2020. október 8-án délelőtt a gyanú szerint L. Zsolt nyitotta ki zárfésűvel egy lakás bejárati ajtaját, és ékszereket vitt el onnan. A gyulai és békési rendőrök miközben a gyulai betörés felderítésén dolgoztak, megállapították, hogy  hasonló módszerrel törtek be Debrecenben, Esztergomban, Győrben, Székesfehérváron, Tatán, Várpalotán is.

A lakásokból pénz, ékszerek, órák, parfümök tűntek el, volt, ahonnan egy fényképezőgépet is elloptak. Összességében a kár meghaladja a 10 millió forintot. Ennek egy része megtérül, mert a nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatásokon az ellopott dolgok egy részét megtalálták. Emellett a betörésekhez használt eszközöket is foglaltak le.

A rendőrök L. Zsoltot és társát, a 36 éves sátoraljaújhelyi M. Tibort előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették őket