Szinte az egész város jól ismeri, és szereti a 25 éves veresegyházi Vincze Máriót. A történtek után sokan összefogtak, hogy a rendőröknek segítve beszálljanak a tolvaj utáni hajszába, de sokan jelezték, hogy összefogásban pótolnák a férfi mozgásához elengedhetetlen biciklit.

Veresegyház központjában, nappal egy férfi ellopta a mozgásában korlátozott Márió leláncolt biciklijét. Amikor a férfi megosztotta a történteket az interneten, rengetegen jelentkeztek, hogy pótolják számára a biciklit, sokan pedig a tolvaj felkutatásában segítenének. Ebben a legnagyobb segítség az volt, hogy 

valakinek sikerült lefotóznia a tolvajt, miközben beteszi az autója csomagtartójába a biciklit, 

majd elhajt vele.

Egy, a közelben élő hölgy lefotózta, amint berakja a tolvaj a kocsiba a biciklitFotó: FACEBOOK/ Blikk

2017-ben vettem a biciklit, minden nap azzal megyek otthonról a buszmegállóig. Szerda reggel is ugyanahhoz a táblához lakatoltam, mint máskor. Ám mikor délután érkeztem vissza a munkából a busszal, már az ablakából láttam, hogy nincs ott a biciklim. Mintha megszakadt volna a szívem  – emlékezett vissza a lapnak a 25 éves férfi. Márió gyerekkora óta szenved a súlyos betegségben, ami miatt  nehezen mozog a lába, ezért gyalogosan nehezen, alig tud közlekedni.

Vincze MárióFotó: Pozsonyi Zita/ Blikk

Odamentem az oszlophoz, még a földön volt az elfűrészelt biciklizár egy darabja. Nem tagadom, összetörtem, zokogtam, azt sem tudtam, hogy megyek haza – mondta a fiú.

Egy közelben élő nő vette észre az utcán összeroskadt fiút, és felajánlotta neki, hogy hazaviszi autóval. Az is kiderült közben, hogy a nő látta a fiú érkezése előtt nem sokkal, hogy valaki levágja a bicikliről a láncot, és az autó csomagtartójába teszi a kétkerekűt.  Azt mondta a nő, hogy nem mert közbeavatkozni, mert 

a férfi azt hajtogatta magában, hogy elvesztette a kulcsot és nem tudja kinyitni a lakatot, 

de egy fényképet készített a férfiról. 
Ajánlom a tolvajnak, hogy minél előbb juttassa vissza, mert egy beteg fiú mindennapi segédeszköze is!!! Lenne még pár keresetlen szavam az illetőhöz, de az a szerencséje, hogy nem voltam ott... - írta a fotó alá Márió felháborodott személyi edzője.

A férfi minden nap ehhez az oszlophoz láncolta le a biciklijétFotó: Pozsonyi Zita/ Blikk

A férfi édesanyja a lapnak azt mondta, hogy meghatja, hogy ennyi ember próbál segíteni a fiának. 
Megható hogy ennyien siettek a fiam segítségére. Tényleg, nem is gondoltuk volna, hogy ez a kis város ennyire összetartó. Volt, aki azonnal a használt kerékpárját ajánlotta fel, mások gyűjtést is akartak szervezni  – mondta az asszony a Blikknek, majd azzal folytatta: Megérdemli a fiam a segítséget, nagyon szorgalmas ember, sokan ismerik és szeretik. 12 éves korában kezdődött a betegsége, egyre nehezebben jár. A kerékpár az egyetlen közlekedési eszköze, amely a lábizmait is segít legalább szinten tartani. Nagyon remélem, hogy a tolvajjal együtt előkerül a kerékpár is. Saját keresetéből vette, s nagyon a szívéhez nőtt. A nő tegnap délután azt mondta, hogy a rendőrök talán már nyomon vannak.