Újabb fontos pozíciót kapott Kispesten a baloldali drog- és korrupciós botrány főszereplője, Kránitz Krisztián

Lackner Csaba, Kránitz Krisztián, Gajda Péter
Lackner Csaba (b); Kránitz Krisztián (k); valamint Gajda Péter
Vágólapra másolva!
Kránitz Krisztián a helyi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) alkalmazottja lett, év végén pedig még egy havi bónuszt is kapott munkája elismeréseképp - írja a Mérce. Ezzel a baloldali drog- és korrupciós botrány egyik főszereplője újabb fontos pozíciót kapott. A baloldali városvezetés ismét megmutatta magát. 
Vágólapra másolva!

Ahogy a portál írja, a kispesti képviselő-testület 2020 szeptemberében döntött arról, hogy megszünteti a Kránitz Krisztián által vezetett Vagyonkezelő és Műszaki Szervezetet (VAMÜSZ), feladatait pedig a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) veszi át.

Nem sokan gondolták volna, ami végül bekövetkezett: az új testületben nem más kapott pozíciót, mint a fehér poros zacskós, korrupciós botrány egyik főszereplője. A jelek szerint Kránitz felfelé bukott: a GESZ alkalmazottja lett, év végén pedig még egy havi bónuszt is kapott munkája elismeréseképp.

A sajtóban egyébként már korábban is elindultak a találgatások arról, hogy a baloldali politikus előre araszolhat a ranglétrán. A HírTV arról írt, hogy a GESZ igazgatóhelyettesi posztját kaphatja meg.

Lackner Csaba (b); Kránitz Krisztián (k); valamint Gajda Péter (j) Forrás: Facebook

Mint ismert, 2018 őszén került nyilvánosságra az a felvétel, amelyen Lackner Csaba volt MSZP-s képviselő korrupcióra utaló állításokat tett a kerülettel összefüggésben, és egy, fehér port tartalmazó zacskót lóbált a kezében. Lackner említést tett Kránitzról is: "Miszter Negyven Százaléknak hívták, amikor az önkormányzatnál dolgoztam".

A volt szocialista politikus arról is értekezett, hogyan tervezték a kispesti szocialisták "megmenteni" Kránitzot, miután kiszavazták az önkormányzati választás jelöltjei közül. Lackner a felvételen azt állította, hogy Gajda Péter MSZP-s polgármester ötlete alapján jártak végül el. "A Péter meg egy hülye kijelentést tett, amit gyorsan lecsaptam. Újra gyorsan kinevezzük a Kránitzot öt évre, dupla annyi fizetésért. Így is keres öt kiló bruttót, azt nem lehet a kétszeresére emelni" - fogalmazott.

Így is lett: Kránizt az önkormányzati választás után a VAMÜSZ vezetője lett, fizetését megduplázta az önkormányzat, így havonta egymillió forintot tehetett zsebre.

A HírTV-nek ezután tálalt ki a helyi szocialisták belső körének tagja, aki elmondása szerint sofőrként szállította Gajdát, Lacknert és Kránitzot. Arról beszélt, hogy mindannyiuk közül Kránitz volt a legmohóbb. Ezt látszik alátámasztani, hogy a baloldali politikus

  • Spanyolországban vásárolt egy luxusnyaralót, amit kihagyott a 2018-as vagyonnyilatkozatából;
  • sokmilliós fizetése ellenére barátnője önkormányzati lakásban lakott; és
  • több korrupciós ügyben is érintett volt.

Legutóbb a Magyar Nemzet írta meg, hogy pár éve 21,6 millió forintot adott kölcsön egy vállalkozónak, amit szintén nem vallott be a vagyonnyilatkozatában.