A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Célkörözési Csoportjának munkatársai kapták el a két körözött férfit szombaton. Az egyik férfi azt hitte, hogy pár kopogás után feladják a rendőrök és elmennek. A másik férfi azon lepődött meg, hogy szombaton is ilyen nagy energiával dolgoznak az egyenruhások.

Január 16-án korán reggel mentek a rendőrök egy csörögi házhoz egy 25 éves férfiért, aki ellen két elfogatóparancs is érvényben volt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság hamis vád miatt, a Váci Járásbíróság pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt körözte a férfit. A rendőrök körülvették a házat, és lezárták az összes lehetséges menekülési útvonalat. A felszólításaikra senki sem nyitott ajtót, majd az egyik pillanatban 

a körözött férfi bukkant fel az egyik ablakban farkasszemet nézve az egyik egyenruhással, 

majd gyorsan visszabukott az ablak alá. Ezután a rendőrök betörték az ajtót és bementek a házba. Bent három hangoskodó családtag próbálta elterelni a figyelmüket, de nem jártak sikerrel, rátaláltak az egyik ajtó mögött bujkáló férfira.

Két elfogatóparancs volt érvényben a férfi ellenForrás: police.hu

A 25 éves férfi továbbra sem reagált a felszólításokra, nem moccant, de a passzív ellenállása ellenére pár percen belül megbilincselték a rendőrök és beültették egy rendőrautóba. 

Ott azt mondta a rendőröknek, hogy azt hitte, a rendőrök csak kopogtatnak párat, aztán egy idő után feladják és elmennek. 

A férfit a rendőrök bevitték a kapitányságra.

Azért körözték a férfit, mert nem kezdte meg a fegyházbüntetésétForrás: police.hu

Nem sokkal később egy vácrátóti házhoz indultak a rendőrök, ahol egy 40 éves férfit kerestek, aki nem kezdte meg az ittas vezetés miatti 6 hónapos fogházbüntetésének letöltését. Ebben az esetben maga a körözött férfi nyitott ajtót a rendőröknek, akit nagyon 

meglepett a látvány, ami fogadta, és azt kérdezte a rendőröktől, hogy általános szokás-e, hogy szombaton is ilyen energiával dolgoznak? 

Miközben őt is bevitték a kapitányságra, megkapta a választ az egyenruhásoktól.