Ahogy arról tegnap mi is írtunk, egy 25 éves mozgáskorlátozott férfi biciklijét lopták el egy veresegyházi buszmegálló közeléből. A rendőrök rengeteg bejelentést kaptak a környéken látott idegen emberekkel és autókkal kapcsolatban, amik segítségével végül eljutottak a tolvajhoz.

Január 14-én értesítette a 25 éves fiatal férfi a rendőröket, hogy ellopták a biciklijét. A férfi gyerekkora óta szenved a súlyos betegségben, ami miatt nehezen mozog a lába és nehezen tud gyalogosan közlekedni.

A 25 éves férfi visszakapta a biciklijétForrás: police.hu

Minden nap biciklivel megy otthonról a buszmegállóig, ahol egy hirdetőtáblánál leláncolja azt. Aznap, amikor visszaért a munkából, csak a levágott lakatot találta a földön és a kétkerekű hűlt helyét. A közösségi oldalán írt az esetről és egy fényképet is mellékelt, mert egy hölgynek sikerült lefotózni a tolvajt, de közbeavatkozni nem mert, mivel a férfi azt mondogatta, hogy elhagyta a lakat kulcsát.

A ellopott bicikli az autó csomagtartójábanForrás: police.hu

Ezután a gödöllői rendőrökhöz rengeteg bejelentést érkezett, a környéken látott idegen emberekről és autókról. Az adatok ellenőrzése meghozta az eredményt, és január 16-án délután 

egy veresegyházi utcában megtalálták a bordó autót, csomagtartójában a 25 éves férfi biciklijével. 

Az autó tulajdonosa, egy 68 éves budapesti férfi tagadta a lopást, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.  A rendőrök a biciklit visszaadták a tulajdonosának, a 68 éves férfi ellen pedig lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányságon.