Velkovics Vilmos miatt fel kell locsolni a baloldali sajtót, hiányzik nekik Rangos Katalin és Kéri László

Vágólapra másolva!
Apáti Bence írása az Origónak.
Vágólapra másolva!

A 444.hu, korunk legfantasztikusabb portálja miközben reggel még olyan kérdésekre kereste a választ, hogy lehet-e a Szex és New York folytatása 2021-ben kevésbé heteró és kevésbé fehér, aközben egyszer csak élesített egy atombombát. (Spoiler: lehet, hiszen ha Carrie Bradshaw egy fekete transznemű férfi lenne, aki boldog párkapcsolatban nevelgetné örökbe fogadott gyermekét, a szintén fekete, és szintén transznemű férjével, Mirandával együtt, az talán még a 444-nek is megfelelne.)

Kiderült, hogy Velkovics Vilmos is tanítani fog az SZFE-n. Pontosabban az egyetemhez tartozó Film és Médiaintézetben. Azóta több függetlenobjektív újság is átvette a nap legnagyobb tragédiájáról szóló hírt, de természetesen a 444-nél lett a legnagyobb pánik meg a fennforgás, a Soros György egyik alapítványa által támogatott lapban ugyanis annyira a tetőfokára hágott a kétségbeesés, hogy már a harmadik Velkovics Vilmosról szóló cikk került ki az oldalra. Vilmos lett tehát a nap megasztárja. Ami csak egyet jelenthet: valami csodálatos dolog vette kezdetét.

Ha a 444-nél rövid időn belül vad sivalkodás közepette a harmadik cikk is kikerül egy eseményről, akkor tudvalevő, hogy rengeteg háztartásban elő szokták venni az ünnepi terítéket, és aki figyelmesen hallgat, felismerheti a pezsgősüvegek semmihez sem hasonlító vidám pukkanásait, a köszöntőket, az ünnepi szónoklatokat és a koccintásokat. A boldogság hangjait.

Az egyszeri médiafogyasztó persze megint jól át lett verve, hiszen a haladó anyagokat olvasva teljes joggal gondolhatja, hogy Vilmos barátunk Fullajtár Andreát és Máté Gábort fogja váltani, és a jövő színművészeit fog színjátszásra, meg helyzetgyakorlatokra tanítani. Amiről nyilván szó sincs. A Médiaintézet egyik tanára lesz, és olyan balliberális nagyágyúkat fog váltani, mint például Rangos Katalin. Kolosi Péter az RTL vezérizgató-helyettese is oktató volt ugyanitt, alá is írt mindenféle petíciót.

Róla és az RTL-ről is sok minden elmondható, csak épp nem a jobboldaliság, meg a hagyományos, a konzervatív értékek tisztelete. Most szilveszterkor például kicenzúrázták a köztársasági elnököt, majd különböző szivárványcsaládokkal igyekeztek érzékenyíteni az RTL nézőit. Az RTL Híradója is gyűlöli a Fideszt, és a jobboldali, keresztény-konzervatív törekvéseket, az ellenzéki főpolgármesterért, Karácsony Gergelyért viszont odavannak, no meg a szélsőliberális identitáspolitikai célokért.

Nem olyan régen például az első magyarországi transznemű pár házasságáról készítettek egy különösen nyálas riportot, de az a társadalmi célú hirdetés is hetek óta borzolja a konzervatív nézőik kedélyeit, amelyben két szerelmes férfi válaszolgat az őket támadó kommentekre.

És ott van, igen, a drága, balliberális Rangos Katalin, aki Havas Henrik műsorában volt az egyik állandó vendég. Ő és még néhány ballibsi értelmiségi elemezte hétről hétre a Havas a pályánban a legfontosabb eseményeket. Néha igencsak karcosan, balról. A legkevésbé sem objektíven.

Nos, eddig többek között a fenti balliberális oktatók képezték ki az ország televíziós és online újságíróit. Itt fog most tanítani Velkovics Vilmos, és jó szokás szerint jobboldalisága miatt támadja épp a nem létező, és betiltott ellenzéki sajtó. Amelyikben se - mondjuk - az egyetemen politológiát (!) tanítható Kéri Lászlóval, se az Áder Jánost kicenzúrázó és az identitáspolitikai harcok első soros verekedőjével, Kolosi Péterrel, se a Vona Gábort a Spinoza házban rehabilitáló Rangos Katalinnal nem volt semmi bajuk. De az ötvenes évek agitpropos hadnagyával, Vitray Tamással sem.

Most viszont fel kell őket locsolni, tiltakoznak, hisztiznek, tombolnak, és kétóránként írnak egy felháborodott cikket a Hír TV alkalmazottjáról. Pillanatokon belül az első petíciók is meg fognak jelenni, és Kolosi is ki fogja adni parancsba, hogy a Fókusz azonnal készítsen el valami frankó, ütős kis anyagot a csúnya, jobboldali Velkovicsról. Akinek eddig nem volt világos, az mostanra biztosan megértette, hogy miért is kell megreformálni az SZFE-t.

Apáti Bence írása