Hétfőn még a Dunántúlon, estétől a középső tájakon lehet hószállingózás vagy gyenge havazás. A hét második felében azonban fokozatosan enyhülni fog az idő, csütörtökre akár már 12 Celsius-fok is lehet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Hétfő: Eleinte változóan felhős lesz az ég, a legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és először csak a Dunántúlon, estétől a középső tájakon lehet hószállingózás, gyenge havazás. -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet. Élénk lesz a nyugatias szél.

Kedd: Hajnalban, reggel szórványosan, délelőtt a keleti tájakon hullhat a hó. Napközben átmeneti szünet várható, majd estétől ismét lehet csapadék: a hó mellett már havas eső, ónos eső is lehet, hiszen a magasban megkezdődik az enyhülés. -2 és +3 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn még a Dunántúlon, estétől a középső tájakon lehet hószállingózás, gyenge havazásFotó: Szabó Gábor - Origo

Szerda: Eleinte főleg keleten még előfordul vegyes csapadék, majd - az északkeleti tájakat leszámítva, ahol egész nap rétegfelhős, párás idő lesz - csökken a felhőzet, és napos, fátyolfelhős idő alakul ki. Többfelé megerősödik a délnyugati légmozgás. 3 és 10 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök: Tavaszias idő lesz fátyolfelhők szűrte napsütéssel és erős délnyugati légmozgással. 7 és 12 fok közé melegszik a levegő.
Péntek: Kezdetben marad a változóan felhős idő, pár órás napsütéssel, később megnövekszik a felhőzet, és eső, záporeső is kialakul. Marad a 10 fok körüli maximum.