Két család verekedett össze Nagykőrösön

Vágólapra másolva!
A magát nagykőrösi vajdának tartó férfinak nem tetszett, hogy a fia élettársának családja kritizálta a kapcsolatukat, ezért kardokkal és fegyverekkel rájuk támadtak.
Vágólapra másolva!

A férfi 2016 óta volt élettársi kapcsolatban egy nővel, akinek a családja ezt nem nézte jó szemmel. 2018 novemberében az utcán találkozott az élettársa testvérével és anyjával.

A két férfi összeveszett egymással, mert a testvér számonkérte a férfit amiatt, mert szerinte rosszul bánik a húgával.

A vitáról a férfi beszámolt a testvérének, aki felháborodva még aznap este felhívta a nő apját, és közölte vele, hogy el fogja mondani a történteket az apjának is.

A férfiak apja, aki az ügy elsőrendű vádlottja, fenyegetésnek vette a számonkérést, és a közösségi oldalon egy bejegyzésben tudatta a nő családjával, hogy másnap leszámol velük.

Ezek után, a magát a nagykőrösi vajdának tartó férfi felhívta a nő apját, és azt mondta neki, hogy be kell hódolniuk előttük, amit elutasítottak. Emiatt az apa a másik négy vádlottal, köztük a két fiával, valamint több ismeretlen emberrel elment a nő családjának házához.

Felszerelkeztek gumilövedékes puskával, gázpisztollyal, fémbotokkal, karddal és más ütésre alkalmas eszközökkel.

A háznál kihívták, majd az utcára rángatták a nő testvérét, akire azonnal rátámadtak. A segélykiáltásokra kijött a házból a testvére és az apja. A támadók őket is megtámadták. Súlyosan megverték a férfiakat, akik védekezés közben többször arcon ütötték a magát vajdának tartó apát.

A támadók akkor fejezték be a bántalmazást, amikor azt hitték, hogy a nő apja meghalt, a fia pedig már nem képes visszatámadni.

Az eset után a megvert férfi felesége és a szomszédok hívták a mentőket.

A megvert férfiaknak 8 napon belül, és azon túl gyógyuló sérüléseik is lettek.

Az ügyészség összesen 5 ember ellen emelt vádat életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt. Az ügyben kedden tartanak előkészítő ülést a Budapest Környéki Törvényszéken.