A férfi nem akart elmenni a bíróságra, ezért eldöntötte, hogy megszökik. Sérülést szimulált, majd a rendőrautóban megpróbálta meggyilkolni az őt kísérő rendőröket. Az egyiküket kétszer nyakon szúrta.

A férfi bűnügyi felügyelet alatt állt, amikor 2020. január 23-án be kellett volna mennie a bíróságra, mert az elmeállapota megfigyelése miatt tartottak volna ülést. A férfi erre nem akart elmenni, eldöntötte, hogy az őt kísérő rendőröket megöli és megszökik.  Január 23-án felhívta a 112-es segélyhívót, és azt hazudta, hogy megsérült a válla. Rendőröket kért, hogy vigyék be a kórházba. 

Ezek után magához vett egy kést és egymillió forintot. 

Amikor a rendőrök kiértek a férfihoz, mentővel kórházba vitték. Onnan haza már a rendőrök vitték a férfit, ezért beültették az autójukba. A vállsérülése miatt nem bilincselték meg. 

Útközben a férfi az ablaknak szorította a mellette ülő rendőrnőt, akit a késével nyakon szúrt. 

IllusztrációForrás: Police.hu

Amikor ezt észrevette a vezető rendőr, üresbe tette a kocsit, majd hátrafordult, hogy lefogja a támadót. Ez elsőre nem sikerült, és többször megvágta a felé nyúló rendőr kezét. Amikor sikerült ráfognia a támadó csuklójára, a társa elővette a fegyverét, a férfi azonban ráfogott a csövére és megpróbálta megszerezni. Ezt sikerült megakadályozni, és a rendőrnőnek sikerült kiszállnia a kocsiból, majd a támadóra fogni a fegyvert. 

Ugyanígy tett a társa is, miután megszerezte a férfi kését, majd erősítést és mentőt hívott. 

Nem sokkal később odaért két másik rendőr. Az ő segítségükkel sikerült megbilincselni a támadót, aki sokáig ellenállt. 

Mindkét rendőrnek 8 napon belül gyógyuló sérülése lett, de a szúrások miatt meg is halhattak volna. 

Az ügyészség előre kitervelten, hivatalos személy és több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt emelt vádat a férfi ellen. Az ügyben hétfőn tartanak előkészítő ülést a bíróságon a Budapest Környéki Törvényszéken.