Egy férfi engedély nélkül kezdte szétbontani a lakása előtti földterületen az autót. Később sem akarta szakszerűen összegyűjteni és elvinni a megfelelő helyre a veszélyes hulladékokat.

Június elején a férfi nagyjából tízezer forintért vett egy rendszám nélküli, forgalomból kivont autót, ami már régóta parkolt Miskolcon. Átgurította a háza előtti földterületre és egy flex segítségével elkezdte szétbontani. Az volt a célja, hogy alkatrészként eladja, a szakszerűtlen bontás közben a férfi három darabra vágta a karosszériát, kiszerelte az üléseket és a kárpitozást, a műszerfalat és a műanyag tartozékokat.

IllusztrációForrás: pixabay.com

Ezeket szétszórta az autó körül, majd kivette és

félbevágta a teljes motort, ennek során motorolaj folyt a földre és erősen beszennyezte a talajt.

A férfinek nem volt hulladékkezelési tevékenységet engedélyező hatósági engedélye. Mint kiderült, a bontás után keletkezett veszélyes hulladékot sem akarta szakszerűen összegyűjteni és elvinni az erre a célra engedélyezett helyre, és az átvételre feljogosított szervezetnek sem adta át. Az ügyészség a büntetlen előéletű 33 éves férfival szemben azt javasolja a bíróságnak, hogy a veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt, tárgyalás nélkül ítéljék közmunkára és kobozzák el tőle az autó karosszéria elemeit.