A Citadella erőd és közvetlen környezete a következő években újjul meg teljesen. Ezzel sok évtizedes adósságot törlesztenek, hiszen Budapest turisztikailag kiemelt, legszebb panorámájú pontján ma a világörökségi helyszínhez méltatlan állapotok uralkodnak - írta közleményében a Várkapitányság, amely a közösségi oldalán közzétett egy látványos drónfelvételt is.

A Várkapitányság célja, hogy a Citadella lepusztult környezetét felszámolja, rendbe tegye az erőd belső udvarát, és egy szerethető közparkot alakítson ki - olvasható a Várkapitányság közleményében, ahol azt írták: A Gellért-hegy csúcsa a most induló fejlesztéseknek köszönhetően egy mindenki számára nyitott, szerethető és élményekkel teli területként születik újjá. 

Célunk, hogy ne csak a páratlan panoráma miatt legyen érdemes oda fellátogatni. 2022-re felújítjuk a Citadella falait és belső udvarát, ahol egy gyönyörű és otthonos közparkot alakítunk ki, 2023-ra pedig egy hiánypótló, a magyarság szabadságküzdelmeire emlékeztető kiállítást hozunk létre az ágyútoronyban, a Szabadság Bástyája címmel - áll a közleményben, ahol megjegyzik azt is, hogy a nemrég drónnal készített videójukban végigrepülnek a hosszú évek óta elhanyagolt erődön, és a lepusztult ágyútorony belsejét is megmutatják.