Korábbi sérelmeik miatt verekedett össze több család Ráckevén. Vascsövekkel és kardokkal estek egymásnak, egy férfi vasvillával fejbeszúrta haragosát.

A férfi, az ügy elsőrendű vádlottja a családjával valamint egy másik családdal együtt 2019 augusztusában kivonultak annak a családnak az otthonához, amelyikkel rossz kapcsolatban álltak.Hangosan szidni kezdték az ott élőket, életveszélyesen megfenyegették őket, majd a szomszédos telek irányába három lövést is leadtak.

A lövések helyszíneFotó: Kálló Péter - Origo

Nem sokkal később a két baráti család különféle eszközökkel felszerelve a haragosuk háza elé ment, hogy megbosszulják a korábbi sérelmeiket. Rátámadtak az ott élő férfira és családjára.

A férfi verekedés közben egy vasvillát szúrt a házigazda fejébe, ami miatt agysérülése és a jobb végtagjainak részleges bénulásával járó nyílt koponyatörése lett.

Rendőrök és mentők várakoznak Ráckeve belvárosában 2019. augusztus 29-én. Többen is bejelentették, hogy a belvárostól távolabb, a Bercsényi utcában két család között veszekedés tört ki, amely tettlegességig fajultForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Eközben a támadókhoz csatlakozott egy másik férfi, aki a kisteherautójával vascsöveket, kardokat és más eszközöket hozott a verekedéshez. A ház előtt tömegverekedés alakult ki, ami addig tartott, amíg a rendőrök ki nem értek a helyszínre.

A férfi ekkor elmenekült a helyszínről, majd bement a kórházba, hogy ellássák a sérüléseit.

Összesen 20 ember ellen indítottak eljárást emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt.

Szerdán állnak bíró elé a Budapest Környéki Törvényszéken.