Újabb milliókat kap Czeglédy Gyurcsány polgármestereitől

Vágólapra másolva!
Havi 900 ezer forintért bízta meg "jogi tanácsadásra, okiratszerkesztésre" Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját László Imre, Újbuda DK-s polgármestere - vettük észre a kerület honlapján. A szerződés értelmében a jogerősen elítélt bűnöző csapata ezenfelül (tárgyalásonként) 25 ezer forintos óradíjért láthatja el az önkormányzat peres képviseletét. Gyurcsány Ferenc ügyvédje a szintén DK-s vezetésű Erzsébetvárosban is jól járt: a pesti kerületben Niedermüller Péter közel 50 millió forintot fizetett ki a jogász-politikus szolgálataiért. Gyurcsányék 2021-ben is gátlástalanul osztogatják a közpénzt a baloldali párt holdudvarához tartozó szereplőknek. 
Vágólapra másolva!

A kerület honlapján közzétett megbízási szerződés szerint az újbudai önkormányzat január elejétől december végéig tartó időszakra havi 900 ezer forintért (+áfa) bízta meg a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát az idei évre. Az adócsalásért jogerősen elítélt Czeglédy irodája ezenfelül óránként 25 ezer forintért (+áfa) láthatja el az önkormányzat peres képviseletét, amit tíz órában maximáltak a felek.

Cserébe Czeglédyék meg nem konkretizált jogi tanácsokat osztogatnak, okiratokat szerkesztenek, továbbá képviselniük kell az önkormányzatot (többek között) peres és nemperes hatósági eljárásokban. Ahogy az a szerződésből is nyilvánvalóvá válik,

az újabb Czeglédy-szerződésről László Imre egy személyben döntött, élve veszélyhelyzeti jogkörével.

Nem új keletű, hogy a DK-s polgármester nagy erőkkel osztogatja a párt holdudvarába tartozó szereplőknek a közpénzt: Czeglédyék eddig is kifejezetten jól jártak a baloldali városvezetéssel, hiszen az önkormányzati választás óta mintegy 50 millió forint értékben kaptak megbízást. Dési János, a Klubrádió munkatársasem szomorkodhat: szakmai igazgatóként 740 ezer forintért irányíthatja a kerületi médiát összefogó önkormányzati céget, a Média 11 Kft.

Forrás: Ujbuda.hu

Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, Czeglédyék Erzsébetvárosban sem maradtak ki az év eleji közpénzesőből, ami jó eséllyel arra vezethető vissza, hogy itt is DK-s politikus a polgármester. A Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzattól jogi segítségnyújtás címen 46 245 780 forintot kaptak az idei évre. Az önkormányzati választás óta ez volt a negyedik ilyen alkalom a VII. kerületben: először egy 1 270 000 forintos, majd egy 13 335 000 forintos és egy 33 147 000 forintos megbízást kaptak. Ezzel 2019 októbere óta a baloldali vezetésű önkormányzat több mint 90 millió forintot fizetett ki nekik.

Mint ismert, a Vas Megyei Kamara tavaly decemberben felfüggesztette Czeglédy kamarai tagságát, akit jogerősen is elítélt a bíróság, és jelenleg is büntetőügy van ellene folyamatban. A DK-s ügyvédnek nem mellesleg politikai ambíciói vannak: korábban bejelentette, megmérettetné magát a szombathelyi előválasztáson. Vagyis a DK-s vezetésű budapesti kerületek egy országos politikai tervekkel rendelkező politikus irodáját támogatják közpénzből.