Egy miskolci nő úgy akart végezni egy helyi családdal, hogy felgyújtotta a házukat, amíg ők odabent aludtak. A bíróság meghosszabbította a letartóztatását.

Tavaly április 10-én öten voltak a családi házban, többen már aludtak, amikor a nő szándékosan felgyújtotta a teraszon lévő kanapét. Ezek után azt kiabálta az utcáról, hogy meghaltok kutyák, rátok gyújtom a házat!

A család ébren lévő tagjai látták, hogy kigyulladt valami, de addigra a tűz már a háztetőre is átterjedt. Azonnal felkeltették a többieket és kimenekültek a házból, miközben hívták a tűzoltókat.

A nő az ezt megelőző napokban többször is gyújtogatott a család udvarán, amit mindig a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. A helyszín átvizsgálása során

találtak egy levelet, amiben a családtagok nevei, valamint halálos fenyegetések voltak leírva.

A nővel szemben több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt indult eljárás, amiért akár életfogytig tartó büntetést is kaphat.

A bíróság álláspontja szerint az esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és annak a veszélye, hogy még egyszer megpróbálná felgyújtani a házat, ezért április 11-ig meghosszabbították a letartóztatását. A végzés végleges- olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében.