A magyar kormány minden alkalommal szót fog emelni a kisebbségek védelme érdekében

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlamenti frakció szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt védőoltásokról, a helyi zsidó közösségről, valamint az Európai Bizottság döntéséről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, Debrecenben is megkapták az első oltást az egészségügyi dolgozók, mellette a város lakói közül is nagyon sokan regisztrálták magukat a vakcinára, szerencsére a városi idősotthonokban már nem kell várni, hiszen ezekben az intézményekben megkezdték az oltások beadását. Hozzátette azt is, bár megkezdődtek az oltások, de a különböző korlátozások fennmaradnak, egészen addig, amíg a szükséges átoltottságot el nem éri az ország. Amennyiben rendelkezésre áll a szükséges mennyiség az oltóanyagból, akkor akár napi félmillió embert is be tudnak oltani a szakemberek.

Debrecen városában szerencsére az egyházak is jelen vannak ebben az időszakban is, az együttműködés a felekezetekkel nagyon aktív – emelte ki Halász János, így a helyi zsidó közösséggel is. Mint elmondta, a városban is megvalósult egy igazi zsidó megújulás. Ez nem csak abba érezhető, ahogy a város vezetése és a zsidó hitközség működik együtt, hanem ott is, ahogy a városi zsidó közösség vesz részt Debrecen kulturális életében.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.