Két nap alatt háromszor törtek be egy idős asszonyhoz

Vágólapra másolva!
Egy férfi két nap alatt háromszor tört be egy idős asszonyhoz Heves megyében. Hurkát, fülbevalót és egy centrifugát is ellopott, egyszer pedig súlyos sérüléseket okozott az asszonynak.
Vágólapra másolva!

A férfi szeptember 15-én késő délután egy hevesi faluban átmászított a kerítésen, így jutott be egy egyedül élő, 79 éves asszony udvarára. A nyitott ajtón át bement a házba, ahol találkozott a ház tulajdonosával. Nem jött zavarba. Azt mondta neki, hogy ő a közelben dolgozó munkások ügyintézője, rögtön kért is tőle 15 ezer forintot. Amikor az asszony közölte, hogy nincsen pénze,

a férfi odalépett a hűtőhöz és kivett belőle négy csomag hurkát, aztán elsétált.

Az asszony a kora és az egészségügyi állapota miatt nem tudta megakadályozni a lopást.

Másnap hajnalban a férfi visszament, és a bejárató ajtó üvegét betörve bejutott a házba. Az asszony felébredt a zajra, mire a tolvaj az előszobában felakasztott ruhák közé bújt.

Nem sokkal később kiugrott onnan, földre teperte a nyugdíjast és kitépte a füléből a fülbevalókat, amivel elfutott. A házigazdának 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

A férfi még aznap, pár órával később visszament. Az asszony a sérülései miatt akkor már végképp nem tudta megakadályozni, hogy magával vigye a 8 ezer forintot érő centrifugáját. A férfit végül elfogták és nyomozás indult ellene.

Az ügyészek most idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy ellen elkövetett rablással, kifosztással, valamint súlyos testi sértéssel és magánlaksértéssel vádolták meg. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje 8 év fegyházbüntetésre abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz.