Letartóztathatják a Mester utcai villamosmegállóban késelő fiatalt

mester utca, késelés
Vágólapra másolva!
Veszekedés után megszúrtak egy férfit a Mester utcai budapesti villamosmegállóban szombat dél körül. Egy banda egyik tagja volt a támadó, akinek a letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint január 16-án dél körül, a IX. kerület, Ferenc körúton, egy villamosmegállóban egy társaság összeveszett egy férfivel. Az egyik pillanatban a társaság egyik tagja,

egy 23 éves férfi, előkapott egy kést és mellkason szúrta a férfit,

akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

Életét a mentősök gyorsasága és a szakszerű, kórházi orvosi ellátás mentette csak meg.

Bűnügyi helyszínelés Budapesten a Mester utcai villamosmegállóban, ahol megszúrtak egy férfit 2021. január 16-án Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

A BRFK nyomozói a támadó társait gyorsasággal azonosítták, egy nappal később elfogták. Így már az is kiderült, hogy ki késelte meg az áldozatot.

A kést használó férfi ezek után feladta magát.

A nyomozók előterjesztése alapján a Fővárosi Főügyészség indítványozta a 23 éves, emberölési kísérlettel megalapozottan gyanúsított férfi letartóztatását, mivel az ügyészség szerint fennáll a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.

A késelés helyszíne Forrás: police.hu

Az Origónak küldött ügyészi közlemény szerint a letartóztatást indokolja az is, hogy a gyanúsított a társai elfogása és személyének azonosítás után adta fel magát, emellett felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt vált megalapozottan gyanúsíthatóvá a támadással.

A kényszerintézkedés kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája feltehetően még ma meghozza a döntést.