Elítélték a diákjait megerőszakoló budapesti tanárt

A pedofília nem szexuális aberráció, hanem mentális betegség (18+) pedofil gyerek bántalmazás
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Másodfokon is börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a budapesti tanárt, egy iskola igazgatóhelyettesét, aki éveken keresztül megerőszakolta kiszolgáltatott helyzetben lévő diákjait, másokat pedig zaklathatott.
Vágólapra másolva!

A férfi egy budapesti sportiskolában volt igazgatóhelyettes. 2012 júniusa és 2017 januárja között a tanár-diák kapcsolaton túlmenő viszonyba került több diákjával, akik kiszolgáltatott helyzetben voltak vele szemben.

A tekintélyét arra használta fel, hogy szexuális kapcsolatot alakítson ki a kisfiúkkal, ezért szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik.

A bíróság másodfokon helybenhagyta az első fokú ítéletet, és 4 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek intézésétől.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A másodfokú bíróság az egyik diák ellen, annak nagykorúsága után, a folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés vonatkozásában hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és emiatt a férfival szemben indult eljárást megszüntette. A szexuális kényszerítés alapesete miatti eljárás ugyanis feljelentéssel kezdeményezhető, de a diák ezt nem tette meg 18 éves kora előtt, sem az eljárás közben, és ezt nem lehet utólag pótolni.

Ugyanakkor az első fokon meghatározott 5 év helyett a Fővárosi Törvényszék

véglegesen eltiltotta a tanárt minden, 18 év alatti gyerek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos munkától.

A törvényszék továbbá a négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése közül egyrendbelit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítésnek minősített, mert a diák vallomása és a szakértői vélemény alapján kétséget kizáróan ez a bűncselekmény volt megállapítható.

Az ítélet nem jogerős, mert a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett, így az eljárás harmadfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a 40 éves budapesti tanár egyes tanítványait megerőszakolta, másokat pedig szexuálisan zaklathatott.

A vád szerint érzelmi zsarolással kényszerítette szexre a kisfiúkat.

Az egyik áldozat ügyvédje azt mondta, hogy a fiú lelkileg teljesen összetört a történtek után.