Több mint húsz tanulónak tartott online órát hétfőn egy Bács-Kiskun megyei középiskola pedagógusa. Az óra alatt a 17 éves diákok arra lettek figyelmesek, hogy tanárnőjük hirtelen leesik a székről. Azonnal berohant a szobába a nő férje, de hiába küzdött az életéért, már nem segíthetett rajta - írja a Bors.

Az 52 éves nő egy Bács-Kiskun megyei középiskola tanára volt. Hétfőn is online tartotta óráját, de az óra alatt rosszul lett és összeesett. Az órán több mint 20 diák vett részt. 

Körülbelül negyedóra telhetett el az órából, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy fennakadtak a szemei, a szája mintha egy kicsit habzott volna, aztán pedig leesett a székről - mesélte el a történteket az egyik 11. osztályos diák, aki részt vett az órán. A szerencsétlenül járt tanárnő mindig bekapcsolta a kameráját és a mikrofont is, így a rosszulléte minden mozzanatát rögtön látták és hallották.

Kiabáltuk a nevét, és többen hívták is telefonon, mire nagyjából fél percen belül a férje berontott a szomszédos szobából. Azonnal hívta a mentőket, és megkezdte a felesége újraélesztését, de már sem ő, sem a kiérkező szakemberek nem tudtak segíteni rajta. A férjének természetesen nem az volt az első dolga, hogy kikapcsolja a kamerát, de utána magunktól megszakítottuk a tanárnővel közös videóhívást. 

- mondta a diák. 

– Mindig életvidám volt, nagyon kedves és szerethető személyisége volt. Mindemellett következetesen végezte a munkáját, tényleg mindenki szerette. Felfoghatatlan számunkra, hogy egyik pillanatról a másikra ilyen megtörténhet – mondta a lapnak a neve elhallgatását kérő diák, aki arról is beszélt, hogy a közelmúltban többször is maradtak el online óráik amiatt, mert a tanárnőnek vizsgálatokra kellett mennie.

 Úgy tudom, hogy szívultrahangot csináltak neki. Azt nem tudom, hogy volt-e valamilyen betegsége, de mekünk mindig azt mondta, hogy semmi baj nincsen az eredményeivel. Elképzelhető, hogy most is a szívével történt valami, de azt is beszélték, hogy korábban egyszer már epilepsziás rohama is volt

– tette hozzá.

Az 52 éves tanárnő egy végzős osztály osztályfőnöke is volt. Az iskolát megrázta a pegagógus halála, de kegyeleti okokra hivatkozva nem akartak nyilatkozni a Borsnak. Az Országos Mentőszolgálat az esettel kapcsolatban azt mondta:A percek alatt helyszínre érkező mentők átvették az ott tartózkodó férfitól az ötvenes éveiben járó nő újraélesztését, akivel a mentésirányító a mentők kiérkezéséig végig telefonos kapcsolatban volt, sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem sikerült megmenteni az életét.