A Színház- és Filmművészeti Egyetem történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként februártól új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és az oktatókat. Az Origo stábja a régi Vas utcai épületben, és a Róna utcai operatőri gyakorlóstúdióban is forgatott – elképesztő körülmények között tanultak a régi épületekben a diákok. Megnéztük a felújított székházat is, ahol a világos, tágas termek, több stúdió, tiszta környezet várja majd a diákokat.

Szűk, sötét szobák, lehullott csempe, összefirkált falak, elavult berendezés – ilyen volt az SZFE Vas utcai épülete. Az operatőrök gyakorlóstúdiója pedig egy fűtetlen pincében volt, ahol gyakran eltörtek a szennyvízcsövek, és elöntötte a szenny a stúdiót. Az Egyetem filmintézete a jövőben Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet néven működik tovább. A mozgóképművészeti képzés a Duna Televízió egykori székházának egyik épületébe költözik, ahol az eddiginél csaknem kétszer nagyobb, 4715 m2-es oktatási helyszínen zajlik majd a tanítás.

Az Origo stábja forgatott a régi Vas utcai épületben és az operatőri gyakorlóstúdióban, és megmutatjuk az új székházat is. Nézze meg a videót.