Tavaly nyáron egy férfi akart elbiciklizni egy fiatalokból álló csoport mellett az utcán. Sikerült, de beszóltak egymásnak. A férfi leszállt a biciklijéről és rátámadt az egyik fiatal fiúra. Könnyű testi sértéssel és garázdasággal vádolják.

Augusztus 26-án délután egy Mezőkövesdhez közeli községben lévő dohánybolt előtt a járdán biciklizett egy 36 éves férfi.

Meglátta, hogy a dohánybolt előtt beszélgető fiatalok az útjában állnak, odaszólt nekik, hogy menjenek arrébb. Az egyik fiatal fiú azt felelte neki, hogy ő is leszállhatna a bicikliről, hogy elférjenek egymás mellett.

IllusztrációFotó: Medgyesi Milán - Origo

A férfi kikerülte a társaságot, majd megállt, leszállt és visszasétált.

A neki visszaszóló gyereket fejbe rúgta és azt mondta neki, hogy most legalább megtanulta, hogy nem lehet az útjába állni.

A fiúnak 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek. A férfi ellen könnyű testi sértés miatt indult eljárás. A nyomozás során megállapították, hogy a viselkedése kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, alkalmas arra, hogy megbotránkozást és riadalmat keltsen azokban, akik látták, mit tett. Az ügyészek a 36 éves férfit garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolták meg.Azt javasolják a bíróságnak, hogy tárgyalás nélkül, büntetővégzésben ítéljék közmunkára és szabjanak ki vele szemben pénzbüntetést.