Az elmúlt 10 éveben rohamosan csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke, ezért abból egyre nehezebb elfogadható szinten megélni. Pedig az időskorúak anyagi biztonsága, a jövedelmi helyzetük jelentős mértékű javítása egyszerű, sőt, annak eszköze is rendelkezésre áll.

Forrás:freepik

A megoldás egy életjáradéki szerződés megkötése, persze nem mindegy kivel, hogyan, és milyen felétételek mellett. A Four Generations Property SE ebben nyújt hathatós segítséget a szépkorúaknak, a megfelelő biztonsági elemek és garanciák szerződésekbe való beemelésével, továbbá a befektetők kiválasztásával

Milyen az életjáradéki piac jelenlegi helyzete?

A korábbi szolgáltatók már több mint 12 éve nincsenek jelen a piacon. Miközben az időseknek egyre inkább szüksége van egy olyan plusz jövedelemforrásra, amely jelentős életszínvonalemelkedést eredményez számukra. 

Ennek az igénynek megfelelve, valamint a piaci lehetőséget kihasználva alkotta meg a Four Generations Property SE a saját konstrukcióját és a hozzá kapcsolódó szolgáltatást. 

Mi a szolgáltatás lényege? 

A cég legfontosabb vállalása, hogy összeköti az idős személyeket és a befektetőket. A szolgáltatásra jelentkező nyugdíjasok szeretnének anyagi biztonságban, boldogan, az újra munkába állas kényszere nélkül élni. 

A befektetők pedig egyre nagyobb számban keresik az olyan lehetőséget, amely minimális kockázat mellett is lehetővé teszi számukra a jelentős profitrealizálást és nem mellesleg még válságálló is. 

A konstrukciójuknak köszönhetően az invesztorok emellett egyfajta társadalmi szerepvállalásról is tanúbizonyságot tesznek azzal, hogy a nyugdíjaskorúak ingatlanjait vásárolják meg. Ezzel megteremtve számukra azt az életszínvonalat, amit egy ledolgozott élet után vitathatatlanul megérdemelnek. 

Számos előnyt is élvezhetnek, például az alacsony tőkeigényt, a hasznosítási kényszer jó időre történő kiiktatását, a befektetett tőkére vetített 2-5-szörös fedezetet, az 50%-os illetékkedvezményt és alapot a jelentős adóoptimalizálásra. 

Ha valóban ennyire előnyös a felek számára ez a konstrukció, akkor vajon miért nem terjedt el még szélesebb körben? A választ, vagyis a szolgáltatás értékesítésének nehézségét a Four Generations Property SE a következőkben látja. 

Az idősek nagyon bizalmatlanok, ennek oka az őket érő bűncselekmények számának növekedése mellett, a komoly információhiány. Például azt gondolják, hogy a szerződés aláírása egyet jelent az otthonuk elvesztésével, továbbá az anyagi és a lakhatási szempontból történő kiszolgáltatottsággal. 

A befektetők pedig amellett, hogy görcsösen ragaszkodnak a korábban sikeresen működő ingatlanbefektetési metódusokhoz, sok esetben alapvetésekkel nincsenek tisztában. Például azt gondolják, hogy a kiadási céllal megvásárolt ingatlanból származó bérleti díj nyereség. Holott az csupán a befektetett több tízmillió forint 10-15 évig tartó megtérülési folyamatának egy aprócska része, és a valódi profit csak sok évvel később lesz majd várható. 

Természetesen, a megfelelő szintű és részletességű tájékoztatással eloszlathatók a félelmek és tisztázhatók a tévhitek. Az egyre nagyobb számú sikeres ügylettel pedig, egyenesen arányosan nő a szolgáltatás népszerűsége is, ami egyet jelent az idősek anyagi biztonságával és a befektetők sikerével.