A Jobbik Ifjúsági Tagozata a napokban közzétett kereszténygyalázó poszt miatt ultimátumszerű levélben követelte a párt kommunikációs igazgatójának azonnali eltávolítását - írta meg a Demokrata. Mint ismert, Béres Attila Ferenc az egyik fő felelőse annak, hogy a Jobbik kommunikációja mára, ahogy sokan mondják, balról előzi a baloldali pártokét. Hihetetlen, de közvetve még mindig Gyurcsány Ferenc miatt marakodnak a Jobbikban. 

Múlt héten a Jobbik egy durva, kereszténygyalázó posztot tett közzé: a pártközpont által gyártott képen Donald Trump leköszönő amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök támogatói láthatóak, amint egy-egy feszületet szorítanak a kezükben. A párt eredeti szellemiségével nehezen összeegyeztethető bejegyzést több jelenlegi és korábbi jobbikos is bírálta, de a legerősebb üzenet egyértelműen most érkezett.

Megbolydultak Gyurcsány Ferenc miatt

A Demokrata értesülései szerint a Jobbik ifjúsági szervezete levélben szólította fel a pártvezetést, hogy azonnal küldje el a poszt közreadásáért felelős kommunikációs igazgatót.

Mint a lap megjegyezte, a határozott felszólítás hosszú folyamat eredménye volt, ugyanis a szervezetben egyre több embernek nem tetszik a Béres Attila Ferenc által koordinált gyűlölködő, uszító és gyalázkodó kommunikáció. Jakab Péter bizalmasa valósággal halmozza a pozíciókat: párttisztsége mellett a Zsúrpubi kiadójának igazgatójaként is tevékenykedik, és vezeti az Alfahírt és az N1TV-t jegyző Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványt. Jól mutatja az általa megtestesített színvonalat, hogy a Zsúrpubiban "Orbán Viktor tenyésztőasszonyaként", "szülészügyi miniszterként" emlegetik Novák Katalint.

Mint kiderült, Jakab Péter nem akarta napirendre venni a kérdést a párt elnökségének hétfői ülésén, sőt, eleinte a nyilvánosság elé kerülő nyílt levélnek vélte a belső használatra szánt állásfoglalást. Végül Potocskáné Kőrösi Anita elnökségi tag támogatásával a testület elé került a dokumentum. 

A lázadás miatt Béres magyarázkodásra kényszerült, azonban az elnökség nem távolította el pozíciójából, azaz az IT legfőbb követelése nem teljesült. A Demokrata szerint a feszültség ezzel megmaradt a szervezeten belül, és további politikai csatározások várhatóak. Fontos megjegyezni, hogy 

a Jobbik hiába állt össze a DK-val, Gyurcsány Ferenc miatt továbbra is bizonytalanság van a pártban.  

Nehéz közeledésForrás: MTI

Súlyos kritikák

"Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat" - kommentálta a történteket szokatlanul kemény hangon a Jobbikot a balratolódás útján elindító Vona Gábor, hozzátéve, hogy ez egy utolsó proli uszítás. 

Nem az expártelnök volt az egyetlen, aki komoly bírálatot fogalmazott meg a vállalhatatlan poszttal kapcsolatban. Még Balczó Zoltán jobbikos parlamenti képviselő is nyíltan elhatárolódott a bejegyzéstől, gyűlöletkeltésnek nevezve azt.