Többszörösen minősülő szexuális erőszak miatt indítványozta a Fejér Megyei Főügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint élettársa kiskorú gyermekét tavaly augusztus és november között, székesfehérvári lakásukban többször is megerőszakolta. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását, de a döntés még nem jogerős. 

A gyermekjóléti központ feljelentése alapján indult nyomozás az ügyben, mert az alapellátás keretén belüli gyermekjóléti gondoskodás során a gyereken többször tapasztaltak orvosi látlelettel is dokumentált sérüléseket. A gyámhivatal kiemelte a családból és ideiglenesen nevelőszülőnél helyezte el a gyereket.

Az illetékes ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. Ezt azzal indokolták, hogy a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú és súlyos törvényi fenyegetettségű, amely 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, emellett ha szabadlábon védekezhetne, lehetne tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől és attól is, hogy az élettársát a befolyásolná, az eljárást pedig akadályozná.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, de a döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett. Így ez még nem jogerős.