A következő napokban 10-13 fok körül alakul a maximum hőmérséklet, a hétvégére azonban visszatér a tél, havas esővel, havazással - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. 

 

Ma az ország nagy részén fátyolfelhők szűrik csak a napsütést, északkeleten lehet tartós rétegfelhőzet. Esetleg hajnalban északkeleten lehet gyenge eső. A déli, délnyugati szél sokfelé lesz erős, nyugaton viharos. Tavasziasan enyhe időre számíthatunk, 6 és 13 fok közötti maximumokkal. Melegfronti hatás érvényesül.

Pénteken eleinte változóan, majd erősen felhős idő várható. Főleg az ország északkeleti felén fordul elő eső, záporeső. A déli szél továbbra is erős lesz, és marad a tavaszias enyheség is, 11-12°C körüli csúcsokkal.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső, a Bakonyban havas eső, hó is hullhat. Délutánig a déli, délutántól az északnyugati szél erősödik meg. Északnyugaton már csak 5-6, DK-en még 11-13 fok valószínű.

Vasárnap először csökken, majd újra erősen megnövekszik a felhőzet. Ismét egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, amit az Alpokalján, majd estétől már máshol is havas eső, havazás válthat fel. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

A Balaton 2021. január 18-ánForrás: Kálló Péter - Origo