Szijjártó Péter ma délután elindult Oroszországba, ahol az orosz vakcináról és Magyarország hosszú távú gázellátásáról folytat tárgyalásokat.

"Fontos nap lesz a holnapi, hiszen Magyarország szempontjából rendkívül jelentős kérdésekben fogunk tárgyalni, és remélhetőleg valamifajta megállapodásokat is elérni. Természetesen fogok találkozni Szergej Lavrov kollegámmal, de a legfontosabb találkozó talán a reggeli lesz, amikor Mihail Muraskoval fogok tárgyalni, ő Oroszország egészségügyi minisztere. Remélem, hogy közelebb kerülünk a megállapodáshoz abban a tekintetben, hogy Magyarországra biztonságos és hatásos oltóanyag érkezzen Oroszországból  - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

Hozzátette, hogy az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel is találkozni fog. "Vele pedig azt kell megbeszélnem, hogy hogyan kötünk újabb megállapodást Magyarországra irányuló gázszállításokra, hiszen a hosszú távú gázvásárlási megállapodásunk lejár, Magyarország energiabiztonsága szempontjából ez egy kiemelt jelentőségű kérdés" - mondta a miniszter.