Szijjártó Péter elindult Moszkvába, az orosz vakcináról is tárgyal

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. január 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) 2020. január 21-én. Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a Thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter ma délután elindult Oroszországba, ahol az orosz vakcináról és Magyarország hosszú távú gázellátásáról folytat tárgyalásokat.
Vágólapra másolva!

"Fontos nap lesz a holnapi, hiszen Magyarország szempontjából rendkívül jelentős kérdésekben fogunk tárgyalni, és remélhetőleg valamifajta megállapodásokat is elérni. Természetesen fogok találkozni Szergej Lavrov kollegámmal, de a legfontosabb találkozó talán a reggeli lesz, amikor Mihail Muraskoval fogok tárgyalni, ő Oroszország egészségügyi minisztere.

- közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

Hozzátette, hogy az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel is találkozni fog. "Vele pedig azt kell megbeszélnem, hogy hogyan kötünk újabb megállapodást Magyarországra irányuló gázszállításokra, hiszen a hosszú távú gázvásárlási megállapodásunk lejár, Magyarország energiabiztonsága szempontjából ez egy kiemelt jelentőségű kérdés" - mondta a miniszter.