Tavaly nyáron két férfi késsel fenyegetett és rabolt ki négy gyereket Szombathelyen. A egyiket meg is ütöttek, amiért ellenállt, és nem akarta odaadni a pénzét. Mielőtt elmentek a helyszínről, az egyik támadó még halálosan meg is fenyegette a gyerekeket.

2020 júliusának egyik hajnalán két férfi belekötött a szombathelyi Fő téren zenét hallgató gyerekekbe.Az egyik, a börtönből akkor alig három hónapja szabadult, visszaeső férfi egy svájci bicskával fenyegette őket és követelte, hogy adják oda nekik a pénzüket. A férfi társa megismételte a követelést.

IllusztrációForrás: pixabay.com

A három gyerek megijedt és odaadtak a rablóknak 10 ezer 400 forintot.

A negyedik, még kiskorú gyerek viszont nem akart engedelmeskedni. A börtönviselt nagy erővel arcon vágta, de a gyerek még ekkor sem volt hajlandó odaadni, ami nála volt. A rablók azt mondták a gyerekeknek, hogy adják oda nekik a telefonjaikat, miközben a börtönből szabadult az egyik gyerek mellkasa felé tartotta a kését. Közölte, hogy ült már börtönben és simán leszúr bárkit, nem fél.

Eközben a társa megütötte a gyereket. A gyerek átadta a 70 ezer forintot érő mobilját a két támadónak. Egy másik telefont is elvettek az egyik gyerektől, de azt végül visszaadták, mert nem találták elég értékesnek.

IllusztrációForrás: pixabay.com

A harmadik gyerektől azt követelték, hogy mutassa meg a pénztárcáját, amit az meg is tett.

Odaadta a rablóknak a benne lévő 10 ezer forintot.

Az egyik férfi ököllel megütötte, amíg a másik a kést a nyakához szorította és azt mondta, hogy bárkit le tud szúrni, nem fél.

Mielőtt otthagyták volna a fiatalokat, megfenyegették őket, hogy ha feljelentést tesznek ellenük, megkeresik és végeznek velük. Az ügyben rendőrségi eljárás indult. A nyomozók megtalálták a rablóknál a gyerekek értékeit, úgyhogy megtérült a káruk.

 A Szombathelyi Járási Ügyészség

felfegyverkezve elkövetett rablással, és annak kísérletével  is vádolja a letartóztatás alatt álló férfiakat.

Fegyházbüntetést javasolnak az ügyben. A járási ügyészség mértékes indítványt is tett a vádiratban, ha a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról - írták a közleményben.