A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta rá a figyelmet: Karácsony Gergely baloldali főpolgármester folyamatosan ellentmondásba keveredik önmagával a Lánchíd felújítása ügyében.

A Fidesz budapesti szervezetének pénteki Facebook-bejegyzése alapján „úgy látszik, a főpolgármesternek olyan sok munkája van, hogy kénytelen volt klónozni magát, így most két Karácsony Gergely vezeti a fővárost, és ők ketten nem nagyon tájékoztatják egymást a dolgok állásáról".

Karácsony GergelyFotó: Koncz Márton - Origo

Az „egyik Karácsony Gergely" az InfoRádió Aréna című műsorában a napokban azt nyilatkozta: „Én azt látom, hogy Tarlós István idején kiírt közbeszerzésben nyolcmilliárddal többe került a Lánchíd felújítása a villamosalagúttal együtt, és én nem tudom azt megmondani, hogy az a műszaki tartalom, amit az alagút felújítása jelent, az egészen pontosan ebben az egész korábban kiírt közbeszerzésben mennyit ért" - idézték fel.

A „másik Karácsony Gergely" viszont tavaly februárban a Közfejlesztések Tanácsának ülésén a főváros nevében terjesztette be azt a kimutatást, amelyben „forintra pontosan látható, hogy mennyi a Lánchíd, és mennyi a pesti villamosalagút költsége". Ennek alapján a Lánchídé 21,8 milliárd forint, a pesti alagúté pedig 13,4 milliárd forint lett volna. A jelenlegi nyertes ajánlatban azonban csak a Lánchíd felújítása 26,7 milliárd forint - tudatta a Fidesz fővárosi szervezete.

Az „egyik Karácsony" - folytatták - a közelmúltban ezt posztolta a Facebook-oldalára: „egy dolog persze még hiányzik: hogy a kormány tartsa az egy évvel ezelőtt tett ígéretét, és odaadja végre a megígért 6 milliárd forintot a felújításra. Persze, ha rajtuk múlna, megint húzódna, halasztódna az ügy". A „másik" viszont korábban megkötötte a kormánnyal a megállapodást a központi költségvetésből finanszírozott támogatásról, úgy, ahogy az a főpolgármester előterjesztésében is szerepel: a kormány majd az utolsó részlet kifizetéséhez adja a pénzt, azután, hogy a főváros ütemezetten beletette a saját részét - közölte a kormánypárt budapesti szervezete.

„Ezzel a komolyan vehetetlen történettel csak egy baj van: Budapestnek egy főpolgármestere van, és az Karácsony Gergely" - olvasható a Fidesz közleményében.